Spirit heeft een memorabele nederlaag opgelopen in Oudorp. Uit bij Kolping Boys verloor zij met 7 (!) – 1.

Voor Spirit staat er niets meer op het spel. Een mooie ‘middenmoot’ plek met nog 3 wedstrijden te gaan. Kolping Boys daarentegen kan nog steeds kampioen worden, alhoewel Zouaven de touwtjes wel in eigen handen heeft.

Met een gehavend elftal trad Spirit aan. Maar met gemiddeld een goal in elke 7 en een halve minuut stond de teller met rust al op 6-0. Er was hierop weinig op af te dwingen. Behalve die eerste goal. Een perfecte sliding op de bal. Zo leek het. Maar de scheids was onverbiddelijk: penalty. Waar is de VAR als je ‘m nodig hebt?…

Behoudens een speldenprik (Arjen kopt op de paal) was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Jan. Fouten in de verdediging, Jan speelt verkeerd in op een verdediger en Olivier speelt ongelukkig terug op Jan, de tegenstander kreeg ze op een presenteerblad aangereikt. Daarboven op een rode kaart voor Arjen én een penalty tegen en er was geen houden aan.

Wonder boven wonder vergat Kolping Boys in het eerste kwartier na rust niet te scoren. Uiteindelijk viel deze wél, maar 10 minuten voor tijd viel de eretreffer. Na het missen van een penalty door Joost Wagemaker, wist Rob Reus alsnog de 7-1 te maken.

De laatste thuiswedstrijd is a.s. zondag. Tegen ZAP. We nemen afscheid van een aantal spelers en op het terras speelt het vader/zoon duo Clemens en Clemens. Wij zien je graag!

Kolping Boys – SC Spirit’30: 7 – 1

’07: 1 – 0
’16: 2 – 0
’24: 3 – 0
’33: 4 – 0
’43: 5 – 0
’44: 6 – 0
’67: 7 – 0
’80: 7 – 1    Rob Reus

Bijz.
’33: rood Arjen Boekweit
’75: Joost Wagemaker mist penalty