Alsof de koeien na een winter in de stal werden losgelaten in de wei. Zo vlogen onze jeugdspelers afgelopen woensdag 29 april 2020 de Spirit wei op na een wekenlange periode van voetbalonthouding.  Een prachtig gezicht.

De hervatting van onze jeugdtraining heeft wel wat aanpassingen gevergd. Zo zijn bij de poort twee looprichtingen aangebracht, heen naar het veld en terug en mogen er absoluut geen ouders op het terrein komen. Die zetten de kinderen af bij de poort alwaar zij worden opgehaald door de trainer. Kleedkamers en dus ook de douches zijn dicht net als de kantine. De ouders houden zich bij het brengen van de kinderen bij de fietsruimte keurig aan het ’anderhalve meter protocol’. Het trainingsschema is aangepast zodat er tussen iedere training voldoende ruimte zit om te wisselen.

De trainingen voor de jongste kinderen (tot en met twaalf jaar) wijken weinig af van de trainingen voor de coronacrisis. De voetballers van dertien tot achttien jaar krijgen een aangepaste training, waarbij fysiek contact wordt vermeden. Zij krijgen meer schiet- en afwerkingsoefeningen. In elk geval geen partijtjes met fysieke duels. Dat verbieden de richtlijnen van het kabinet.

Onze partner de JVO (Jeugdvoetbalopleiding) heeft al onze trainers van de O14 – O19 reeds voorzien van leuk toepasbare oefenvormen. Mooi om te zien dat de samenwerking ook in tijden van crisis nog steeds ijzersterk is. Belangrijk is nu dat strak wordt vastgehouden aan het door Spirit opgestelde protocol (zie hieronder) en dat we niet hoeven in te grijpen. Want alleen samen kunnen door naar betere tijden….

De TC-jeugd van SC Spirit ‘30

Het Spirit Corona Protocol: Protocol inzake herstart trainingen Spirit 30

Deel dit bericht via: