Er lijkt maar geen einde aan te komen aan de zegereeks van Spirit. In de voorbeschouwing sprak de tegenstander van vandaag nog dat de ‘diesel’ (Dynamo) op stoom was gekomen en de eerdere nederlaag (6-2) tegen Spirit niet nogmaals zou gebeuren. Sterker nog: dat de uitslag van deze nederlaag weleens andersom zou kunnen uitvallen. Wat hebben zij op deze woorden terug moeten zijn gekomen…

In de beginfase was het krachtverschil niet merkbaar. De mannen van Jan hadden moeite elkaar te vinden. Bij Dynamo leek het iets soepeler te gaan. Maar de eigen goal in de 12e minuut hielp Spirit in het zadel. Vanaf links was het Jim die de voorzet gaf, maar ergens onderweg was een Dynamo been of lichaam die de bal een andere richting gaf en de keeper geen kans gaf.

Een mooie opsteker die een vervolg kreeg. De lange ballen van Stef vanuit achter kwamen in die beginfase niet aan. Maar het was notabene diezelfde Stef die vanuit een corner snoeihard raak kopte. “Ja, ja, Boem”, zo typeerde hij zijn goal (zie foto). En zo stond Spirit na iets meer dan een kwartier spelen zomaar op een 0-2 voorsprong.

Niet veel later was het even schrikken toen Cees uitviel. De blessure leek achteraf echter minder ernstig dan op dat moment werd aangenomen. Niek Botman nam zijn plek in en deed dit met bravoure, zo zou blijken.

Roel had na een half uur spelen de 0-3 moeten maken maar faalde in de afwerking. Tien minuten later faalde Joost niet. Met een schitterend geplaatst schot in de rechter benedenhoek zette hij Spirit op een nog ruimere voorsprong.

In de rust treft het bestuur bestuurslid Nico Visser. “Ik ben van oorsprong een Hoogkarspeler” laat hij weten. Het blijkt een broer te zijn van de inmiddels overleden oud Spiritvoorzitter Jan Visser.

Na rust wordt de voorsprong uitgebreid. Weliswaar maakt Dynamo eerst de 1-3 maar enkele minuten daarna is het Roel die een verdediger op de huid zit en Lennart in staat stelt de 1-4 te maken. Maar de paal brengt redding. De 1-4 valt alsnog. Nu is het Niek die op de bal jaagt en Roel in stelling brengt. Hij laat de keeper kansloos. Tenslotte is het Lennart die alsnog doel treft en de einduitslag van 1-5 op het scorebord zet. Even lijkt het erop dat de 2-5 nog gaat vallen maar het “Herman Klavertje” vlagsignaal – aldus supporter Hans Valentijn – voorkomt dit.

Zo wint Spirit ook zijn 6e wedstrijd op rij. Maar een nieuwe uitdaging ligt in het verschiet. Hercules Zaandam is sinds vandaag de nieuwe koploper en uitgerekend deze tegenstander treft Spirit komende zondag thuis. Natuurlijk zien wij jullie dan allemaal om 14.00 uur op ons sportcomplex.

De foto’s van deze wedstrijd volgen later.

SC Dynamo – SC Spirit’30: 1 – 5

’12: 0 – 1 Ruben Buysman (eigen goal)
’16: 0 – 2 Stef Bakker
’31: 0 – 3 Joost Reus
’53: 1 – 3
’55: 1 – 4 Roel Botman
’71: 1 – 5 Lennart Bakker