Met het afsluiten van de competities, de toernooien, de prachtige AZ-Clinic en het heerlijke Bot Kamp zit het seizoen er zo goed als op. Nog een paar trainingen, zaterdag een toernooi bij SEW en hier en daar en een wedstrijd tegen de ouders en de vakantie begint. Terwijl de jeugd nog lekker onbezorgd aan het voetballen was, is achter de schermen  een groep vrijwilligers echter al weken druk bezig met het seizoen 2019-2020.

Voorlopige Teamindelingen

De teamindelingen zijn ieder jaar weer een behoorlijke uitdaging. Het doel is leden in een team te laten voetballen, waar ze zich zowel qua vriendjes en vriendinnetjes (sociaal emotioneel) maar ook als niveau thuis voelen. De TC heeft haar best gedaan om alle jeugdleden zoveel als mogelijk op het juiste spelniveau in te delen. Plezier in het voetbalspel staat immers voorop. En plezier krijg je als je op het juiste niveau wordt uitgedaagd. Niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk. Een lastige klus ook omdat soms vanwege aantallen of leeftijden het niet altijd lukt om het iedereen naar de zin te maken. Maar het streven om het zo onafhankelijk en met ieders gelijke inbreng goed te doen, blijft.

We proberen om de indelingen in de eerste week van juli te publiceren. Factoren die hierbij van invloed zijn spelen echter een grote rol, zoals onder andere de overschrijvingstermijn, die tot 15 juni doorliep. We hebben de afgelopen weken bij onze leden en leiders geïnventariseerd of iedereen doorgaat en ook denken we een goed beeld te hebben welke spelers van buiten de vereniging graag bij Spirit willen voetballen. Er zijn meerdere overleggen geweest tussen de trainers, coördinatoren, diverse leiders en de Technische commissie jeugd, om te kijken hoe we een zo goed mogelijke keuze voor iedereen kunnen maken.

Uiteindelijk denken we dat het overgrote deel van de leden tevreden zal zijn met de indeling en dat er, zoals ieder jaar, ook een paar teleurstellingen verwerkt moeten worden. Maar bedenk hierbij dat Spirit het unieke Rode Draad Leerplan heeft waardoor iedereen (hoog-laag, breedte- en selectieteams), goede en op dezelfde trainingsstof gebaseerde training krijgt. Dat is de kracht van Spirit.

De TC-jeugd.

Deel dit bericht via: