In de wedstrijd tegen VVW, die pas na de rust ontbrandde, pakte Spirit een punt nadat zij eerst op achterstand was gekomen.

Vooraf wist assistent coach Do te melden dat de mannen “op scherp stonden”. En ik moet zeggen, de blikken op de gezichten van de spelers in de warming-up verraadden scherpte. Niets deed vermoeden dat spelers er 3 kermisdagen op hadden zitten.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Het was matig van 2 kanten. VVW had een beste kans, de inzet van Arjen aan het eind werd ternauwernood voor de doellijn weggehaald.

Victor bracht door op links, trok voor en het leek erop dat Joost simpel kon binnentikken, maar kwam niet uit met z’n passen. We schrijven de 51e minuut. Na 20 minuten spelen kwam VVW op voorsprong. Op rechts kreeg VVW een vrije trap toegewezen. Deze werd uiteindelijk bij de 2e paal snoeihard ingekopt door Rob Neuvel: 1-0.

Spirit schrok hier niet van. Vanaf dat moment gooide zij alle schroom van zich af en dat betaalde zich bijna direct uit. Vijf minuten na de openingsgoal verscheen Arjen oog in oog met de keeper en maakte deze schitterend af: 1-1. Het vervolg was ook voor Spirit. VVW voelde de druk en kwam nagenoeg niet meer in het spel voor. Een schitterende actie van Jim werd niet beloond. Hij slalomde door de defensie, zijn inzet trof binnenkant paal en de bal sprong terug het veld in. Direct daarna was het Arjen die met het hoofd op de paal kopte.

Consternatie in de 41e minuut. Roel werd gevloerd binnen de lijnen van de 16 meter. VVW schrok, dit was een zuivere penalty. De scheids gaf ‘m niet en coach Jan, die eerder in de wedstrijd al was vereerd met een kort bezoekje van de scheids, wond zich nogal op over het niet geven van een penalty en mocht de laatste minuten van de wedstrijd van achter de hekken beleven.

Toch leek het nog fout te gaan, maar de reflex van Jan in de korte hoek was subliem. En in de echte laatste seconden had Roel de 1-2 op zijn slof. De hoek was weliswaar moeilijk, maar de afronding had beter kunnen zijn.

Het blijft maar spannend in 3B. Beemster staat nu bovenaan, gevolgd door VVW en Volendam dat vandaag verloor.

Komende zondag de laatste thuiswedstrijd voor Spirit. Tegen Blokkers. Bij mooi weer gaat het terras natuurlijk open!

VVW – SC Spirit’30: 1 – 1

’19: 1 – 0 Rob Neuvel
’24: 1 – 1 Arjen Boekweit