Van onze reporter…
Onder prima condities kregen de meegereisde reigers een leuke pot voetbal voorgeschoteld vanmiddag bij KFC in Koog aan de Zaan. Een vereniging met een rijke historie en zelfs een betaald voetbal verleden zoals de vitrine in de bestuurskamer aangaf. Ze zagen kansen over en weer en twee voetballende ploegen. Toch zal de “neutrale” toeschouwer net iets meer van de wedstrijd hebben genoten dan de trouwe Spirit supporters. Ondanks dat het verjongde Spirit liet zien prima mee te kunnen op 2e klasse niveau voelt door het ontbreken van punten toch net iets minder leuk aan.

Spirit begon, door het ontbreken van sterkhouders Cees, Arjen, Stef en Victor in een gewijzigde samenstelling aan de wedstrijd. De eerste minuten waren voor KFC maar daarna nam Spirit zoetjesaan het heft in handen. Dat resulteerde een afgekeurde goal van Roel en enkele kansen. Niet veel later was het dan toch raak. Mats maakte – op goed aangeven van Jordi – de 0-1. Nadat KFC een strafschop claimde die werd weggewoven door de, goed leidende scheidsrechter, had Lennaert de 0-2 op de pantoffel. Helaas voor Lennaert pareerde de keeper de inzet. KFC kreeg ook kansen en het was Maarten die koppend een bal van de lijn haalde. Tien minuten voor rust ging het echter mis. Door een miscommunicatie achterin kwam de bal via een Spirit hoofd pardoes voor de voeten van de behendige en snelle spits van KFC. Deze liet Jan kansloos en tekende voor 1-1. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft, met Niek Botman in de gelederen begon Spirit goed. Al bleef de counter van KFC levensgevaarlijk en hield Jan Spirit op de been met twee katachtige reddingen. Exact het zelfde deed ook zijn collega aan de andere kant. Onvoorstelbaar hoe hij een kopbal van Niek uit de kruising ranselde en een strak schot van wederom Niek vlak bij de paal tot corner verwerkte. Beide teams bleven gevaarlijk en een (verdiend) punt zat er nog steeds in. Tot 10 minuten voor het einde. Wederom zag de onderlinge communicatie er achterin niet goed uit en wist KFC te profiteren 2-1. Hierdoor brak er iets bij de mannen van Jan. De koppies gingen naar beneden en de 3-1 viel vlak voor tijd. Jammer want op basis van het vertoonde spel en de gecreëerde kansen had een punt zeker verdiend geweest.

Volgende week is Spirit vrij. Daarna zijn Arjen, Cees en Victor er weer bij en spelen we twee belangrijke thuiswedstrijden. Nieuwe ronden, nieuwe (punten) kansen.