Van onze reporter.
Vier keer kwam Spirit in de tweede helft alleen op de keeper van SVW ’27 af. Maar evenzoveel keer redde keeper Melvin Habbets fraai. De drie punten zaten er niet in vanmiddag.
 
De vele meegereisde reigersupporters (weer in de meerderheid vanmiddag) zagen een gretig Spirit goed starten op een hobbelig en daardoor moeilijke bespeelbaar veld. Ook in de eerste helft waren de beste kansen voor Spirit. Lennaert, Rob en Joost waren dichtbij een goal en Jordi en Cees kregen de grootste kans. Maar ook bij de inzet van Jordi bleek de keeper een sta in de weg. Niet dat SVW geen punt verdiende. Daarmee doen we onze tegenstander van vanmiddag tekort. Met een bal op de paal en een wereldredding van Jan Dekker waren er ook voor de mannen uit Heerhugowaard wel degelijk goede mogelijkheden. Maar alle kansen bij elkaar opgeteld blijft er maar één conclusie over: Spirit liet vandaag twee punten liggen.
 
Desondanks blijft Spirit keurig vijfde in de stand en volledig in de race voor de derde periode. Met wederom een “clean sheet” blijft de goede reeks -Spirit is voor de 8e keer ongeslagen- voortbestaan. En het allermooiste nieuws van vanmiddag is eigenlijk dat de twee debutanten: Mike van Ling en Bodhi Neefjes (net 17 jaar) zich van hun beste kant lieten zien bij hun invalbeurt, hun mannetje stonden en speelden alsof ze al jaren in de basisopstelling staan. Kijk, daar komen we verder mee.
 
Volgende week speelt Spirit weer thuis (22 april, maandag 2e paasdag) tegen Foresters. Alle gelegenheid om het puntenaantal van die wedstrijd weer op drie te laten eindigen.