“Dat zie je bij ons niet!”, zei Ton Kors. Hij doelde op de vele bladeren op het kunstgrasveld van De Foresters. Spirit speelde vandaag namelijk in Heiloo. De vaste lezers weten dat Lennart dit jaar niet meer speelt. Wat misschien niet bij iedereen bekend is, is dat ook Jordi dit jaar niet meer in actie komt. Hij kampt op dit moment met een zware enkelblessure, opgelopen in de wedstrijd van vorige week. Komende week moet blijken hoé ernstig. Ondanks Feyenoord – PSV was hij wel één van de supporters die de moeite had genomen om naar Heiloo af te reizen.

Pats. Boem. En daar was de 0-1. Koud begonnen. Toine schoot ‘m lekker in. Vlak langs de paal, de keeper kon er niet bij. Een heerlijke start. Maar eigenlijk had het 5 minuten later al 1-1 moeten staan. Maar wat faalde de spits, of was het weer Jan die goed was? Zijn been zorgde ervoor dat de bal bij de 2e paal naast doel verdween.

Een schreeuw in de 28e minuut. Van Roel. Een verkeerde terugspeelbal werd door hem opgepikt en hij kon in zijn eentje op doel af. Gevloerd! “Niets aan de hand!”, aldus de scheids. Honderd procent penalty! Schreeuwt een Spirit supporter. Zeg het maar… de penalty kwam er in ieder geval niet. En die vermeende handsbal, 10 minuten voor rust? Oók niets aan de hand.  En misschien daarom gaf de scheids 1 minuut later ook geen pingel aan De Foresters?

Een attractieve wedstrijd. Mede door het af en toe ogenschijnlijk warrige fluiten van de leidsman. Links en rechts toonde de scheids een gele kaart. De duels werden vinniger.

Een geweldige redding van de keeper, na een idem dito poging van Joost. Maar dit bleek uitstel van executie. Uit de corner die volgde kon Arjen binnen koppen. Spirit ging rusten met een 0-2 voorsprong.

Daarmee was het leukste gedeelte achter de rug. In het 2e bedrijf drukte De Foresters weliswaar, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Tel daarbij op de in goede vorm verkerende Jan, en de uitkomst was dat de 0 bleef staan voor de tegenstander. In de laatste minuten kwam De Foresters nog met 10 man te staan na een rode kaart.

Zo won Spirit voor de 4e keer en nestelt zich steviger in de middenmoot van 2a. A.s. zondag komt SVW’27 bij ons op bezoek. Die vandaag met 5-0 klop kreeg. Tweede van onder, onderschatting ligt op de loer…

De foto’s zijn van Gerrit.

De Foresters – SC Spirit’30: 0 – 2

’02: 0 – 1 Toine Kors
’39: 0 – 2 Arjen Boekweit