Rode draad leerplan – derde maandthema: Doorkomen via de zijkanten

Deze week is de Spirit Jeugdopleiding gestart met het maandthema Doorkomen via de zijkanten. Na

1) de opbouw van achteruit,

2) verbeteren van het verplaatsen van het spel

alweer het 3e thema. En het mooie is, een beetje voetballer ziet dat deze thema’s prima in elkaar passen en je ze eigenlijk niet los van elkaar kunt zien. Het één volgt het ander op maar het één kan niet zonder het ander.

Spirit wil de kwaliteit van haar jeugdopleiding verder verbeteren. In samenwerking met  Jeugdvoetbalopleiding bieden we dit seizoen alle trainers een jaarprogramma dat kan worden aangepast op de verschillende leeftijden en niveaus van onze teams: de Rode draad. Het jaarprogramma is opgebouwd uit 10 thema’s. Bij ieder thema horen verschillende oefeningen, zowel op de individuele- als op de team ontwikkeling gericht. Deze oefeningen zijn bedoeld als basis voor de trainingen, waarbij de trainers de oefeningen aan kunnen passen aan het niveau van de spelers.

  • Eerste training in de week: individuele training/ontwikkeling;
  • Tweede training in de week: wedstrijdgerichte training, team ontwikkeling;
  • Wedstrijd: leermiddel

Alle trainers en coaches hebben de oefenstof inmiddels in hun bezit. Vragen over het uitzetten van de trainingen kunnen worden gesteld aan de coördinatoren per blok (onder- midden- bovenbouw) en aan de TC. Op woensdag 7 november en donderdag 8 november is Mark de Horn van Jeugdvoetbalopleiding ook aanwezig om iedere trainer bij te staan. Schroom niet en als je vragen hebt. Spreek hem aan of overleg eerst even met  je mede trainer mocht de oefening lastig zijn. Samen worden we beter.

Iedere Spirit jeugdspeler verdient een leuke, gevarieerde en complete opleiding. Allen veel succes met het derde rode draad thema.

De TC-jeugd