Na de leuke vriendinnenmiddag, de wedstrijd tegen de trainers en komende zaterdag 27 juni nog de laatste instuif voor de mini’s zit het gekke seizoen 2019/2020 er dan toch echt op. De kleding is inmiddels ingeleverd. Nog een paar trainingen voor dat de vakantie begint. Terwijl de jeugd nog lekker onbezorgd aan het trainen was, is achter de schermen een groep vrijwilligers echter al weken druk bezig met het seizoen 2020/2021.

Voorlopige Teamindelingen

De teamindelingen zijn ieder jaar weer een behoorlijke uitdaging. Het doel is leden in een team te laten voetballen, waar ze zich zowel qua vriendjes en vriendinnetjes (sociaal emotioneel) maar ook als niveau thuis voelen. De TC heeft haar best gedaan om alle jeugdleden zoveel als mogelijk op het juiste spelniveau in te delen. Plezier in het voetbalspel staat immers voorop. En plezier krijg je als je op het juiste niveau wordt uitgedaagd. Niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk. Een lastige klus ook omdat soms vanwege aantallen of leeftijden het niet altijd lukt om het iedereen naar de zin te maken. Maar het streven om het zo onafhankelijk en met ieders gelijke inbreng goed te doen, blijft.

Uiteindelijk denken we dat het overgrote deel van de leden tevreden zal zijn met de indeling en dat er, zoals ieder jaar, ook een paar teleurstellingen verwerkt moeten worden. Maar bedenk hierbij dat Spirit het unieke Rode Draad Leerplan heeft waardoor iedereen (hoog-laag, breedte- en selectieteams), goede en op dezelfde trainingsstof gebaseerde training krijgt. Dat is de kracht van Spirit.

We proberen om de indelingen de komende weken (uiterlijk 5 juli) te publiceren zodat er voor het begin van de vakantie met de teams nog afspraken gemaakt kunnen worden.

De TC-jeugd

Deel dit bericht via: