Beste leden,

We zijn met zijn allen beland in een periode van veel onzekerheid. Dat we dit seizoen nog aan voetballen zouden toekomen leek een paar weken terug heel onwaarschijnlijk. Daarom zijn de vrijwilligers van onze vereniging alvast aan de gang gegaan om het complex en de velden klaar te maken voor het nieuwe seizoen en ten aanzien van onze kantine de nodige belangrijke onderhoudsklussen in te plannen.

Protocol

Toen kwam (toch nog wel vrij plotseling) het verlossende bericht dat de jeugd tot 12 jaar weer mag gaan trainen zonder beperkingen en de jeugd tot 18 jaar met inachtneming van de 1,5 meter regel. De Gemeente Drechterland speelt hierin een leidende rol, waardoor er per gemeente verschillen kunnen ontstaan. Wij van Spirit ’30 hebben goed contact met de Gemeente en zij hebben ons gevraagd om een protocol aan te leveren hoe om te gaan met de hygiëneregels van het RIVM en met name ook te kijken hoe we het halen en brengen van de kinderen veilig kunnen regelen. Want het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat ouders bij de trainende kinderen langs de lijn of op het Spirit terrein wachten. Dit protocol hebben wij in samenwerking met de TC-jeugd van het weekend (25 april 2020) opgesteld en ingezonden naar de Gemeente. Wij hopen daar z.s.m. een (hopelijk positieve) reactie op te krijgen.

Wij snappen dat ieder jeugdlid van SC Spirit ’30 staat te popelen om weer lekker buiten tegen een bal aan trappen met zijn/haar teamgenoten. Echter voor de veiligheid van onze leden, onze vrijwilligers en ouders zijn wij genoodzaakt om stap voor stap te bekijken wat er kan en mag om onze geliefde sport weer te kunnen uitoefenen en zijn wij hierbij ook afhankelijk van onze Gemeente. Zodra hierover meer bekend is zullen wij eerst de trainers en vervolgens onze leden/ouders informeren. Heb dus nog even geduld, we doen er alles aan om als voetbalvereniging weer te gaan voetballen.

Hulp van vrijwilligers bij de coördinatie

Wie wil ons helpen bij de herstart als hygiëne coördinator? Voor de start van de trainingen zijn alle trainers op de hoogte van het protocol. Toch hebben we dringend vrijwilligers nodig die kunnen helpen bij de begeleiding en het toezicht op de naleving. Ouders die bereid zijn als vrijwilliger een rol te spelen in de begeleiding zijn van harte welkom zich te melden via sc.spirit30.hoogkarspel@gmail.com Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Het Bestuur van SC Spirit ’30

 

Deel dit bericht via: