*Lidmaatschap van Spirit is meer dan het betalen van contributie… 
Het Spirit bestuur heeft, op verzoek van de leden, het vrijwilligersbeleid verder aangescherpt. De leden zien graag een lage contributie en een enthousiaste vereniging waarbij iedereen zijn/haar steentje bijdraagt. Oftewel het lidmaatschap van Spirit is meer dan alleen het betalen van contributie en het beoefenen van een sport. Het betekent ook als vrijwilliger een bijdrage leveren aan onze verenigingsactiviteiten om de voetbalsport te bevorderen.

Dat kan door onze jeugd te trainen en te coachen. Door middel van het Rode Draad Leerplan faciliteert Spirit hier maximaal in. Bij enkele teams zijn er nog steeds ouders dit vinden dat Spirit het maar moet regelen en het trainen en coachen moet oplossen. Daar betalen we voor is de stelling. Maar, A) is dit niet werkbaar of zal een onevenredige contributie verhoging betekenen en B) druist dit in tegen ons doel als voetbalvereniging en het bijbehorende lidmaatschap. Gelukkig zien we ook een positieve ontwikkeling. Bij de onderbouw met name vinden al veel ouders het vanzelfsprekend om de coach/train handschoen op te pakken of op een andere manier een vrijwilligersbijdrage te leveren. Door bijvoorbeeld te zorgen dat de velden bespeelbaar zijn, door te zorgen dat er limonade in de rust staat of door te helpen bij het ophalen van oud papier of in onze gezellige kantine. Dit alles draagt bij om ons verenigingsgevoel in stand te houden of zelfs te bevorderen.

Belangrijk om te weten in dit kader is dat er volgend seizoen niet meer zal worden gevoetbald als door de speler of ouder (jeugd) geen, bij het lidmaatschap passende, vrijwilligerstaak wordt opgepakt. Bij de indeling van de teams -komende zomer- zal hiermee rekening worden gehouden zodat de teams en coaches niet voor verrassingen komen te staan gedurende het seizoen.

Maar zover hoeft het natuurlijk niet te komen want een vrijwilliger zijn bij Spirit is in de eerste plaats natuurlijk hartstikke leuk. Heb je nog geen taak doorgegeven of formulier ingevuld en wil je volgend seizoen wel voetballen. Surf dan snel naar onze site door hier te klikken: https://www.spirit30.nl/vrijwilligers/