ACCOMMODATIE

Voetbalvelden 
In de zomer van 2010 is flink geïnvesteerd in de accommodatie. Toen is het kunstgrasveld aangelegd en is er een uitbreiding van de kleedkamers gerealiseerd. Onze accommodatie bestaat sindsdien uit drie wedstrijdvelden, (waarvan het hoofdveld een omrasterd kunstgrasveld is) en twee verlichte trainingsvelden (een wetra-veld: wedstrijd-trainings-veld), want op het kunstgrasveld kan ook getraind worden. 

Clubgebouw 
De huidige kantine ’t Houg is in 1987 voor het eerst in gebruik genomen. De bouw ervan werd bekostigd uit eigen geld, subsidie van de gemeente, veel zelfwerkzaamheid en een gigantische loterij. Hiervoor werden loten verkocht voor 50 gulden per stuk. Dit leverde 90.000 gulden op, voldoende om de gewenste kleedkamers en kantine te bouwen. In de afgelopen jaren is naast de keuken ook de gehele kantine inclusief de hal en bestuurskamer gerenoveerd met in 2015 een renovatie van de kleedkamers op de begane grond.

Met de ingebruikname van een lift in maart 2017 is de kantine sindsdien ook toegankelijk voor de mindervaliden.

Momenteel – we schrijven zomer 2017 – wordt er druk gewerkt aan een stuk uitbreiding van de kantine met een heus terras. Deze uitbreiding, welke volledig mogelijk is gemaakt door de in oktober 2016 gehouden Spiritveiling, zal worden benut om een of meerdere overlegruimtes te creëren. De opening zal naar verwachting eind 2017 of begin 2018 plaatsvinden.

Met deze uitbreiding zal de gehele accommodatie weer spik en span zijn.

Het clubgebouw bestaat uit twee gedeelten. Op de begane grond bevinden zich twaalf kleedkamers, EHBO ruimte, vier kleedkamers voor scheidsrechters, ontvangstruimte en onderhoudsruimte. Op de eerste verdieping bevindt zich kantine ’t Houg, de bestuurskamer, toiletten en een omroepruimte. 

Kantine commissie 
De kantinecommissie kent vier ploegen van elk tien vrijwilligers, die om beurten een week verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen in de kantine. Elke kantineploeg wordt aangestuurd door een of meerdere coördinatoren
 die in dat weekend de verantwoording dragen. Kantinebezoekers dienen de instructies van het kantinepersoneel op te volgen.

Openingstijden 
De kantine is geopend wanneer er wedstrijden op het complex worden gespeeld. Als in het weekend geen wedstrijden zijn is de kantine normaliter gesloten. Bij een algehele afgelasting is de kantine alleen op zondag geopend in geval van live uitzendingen van eredivisie wedstrijden tussen zgn. topclubs (Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en FC Twente). Na de selectie training op de donderdagavond is de kantine ook geopend. Het is niet toegestaan de kantine te betreden met voetbalschoenen. De openingstijden zijn: 

  • donderdag 21:00 – 23:30 uur 
  • zaterdag 08:45 – 18:00 uur 
  • zondag 09:15 – 18:00 uur 

Rookbeleid
Sportbeoefening en roken gaan niet samen, een stelling die SC Spirit ’30 ondersteunt. Per 1 juli 2008 geldt een algeheel rookverbod in sportkantines. Voor de rokers onder ons betekent dat dus dat er niet gerookt mag worden in ’t Houg. Er zijn echter genoeg alternatieven buiten de kantine waar de roker in zijn behoefte kan voorzien. Wij rekenen op ieders medewerking aangaande dit (landelijke) rookbeleid. 

Kleedkamers 
SC Spirit ’30 heeft de beschikking over twaalf kleedkamers. Op zaterdag is het mogelijk dat een kleedkamer gedeeld moet worden met een ander team. Gebruik daarom één zijde van de kleedkamer en berg alle spullen goed op. Waardevolle spullen kun je natuurlijk beter thuis laten of afgeven aan de begeleider. Maak de kleedkamer na gebruik weer schoon. Hiervoor zijn in elke kleedkamer schoonmaakspullen aanwezig. Meld eventuele beschadigingen bij de begeleider of medewerkers van de terreindienst.

Ballenhok
Instructie ballenpomp:
Bekijk/download hier de instructie voor de ballenpomp