ACCOMMODATIE

Voetbalvelden 

In de zomer van 2010 is flink geïnvesteerd in de accommodatie. Toen is het kunstgrasveld aangelegd op het hoofdveld en is er een uitbreiding van de kleedkamers gerealiseerd. Onze accommodatie bestaat sindsdien uit drie wedstrijdvelden, (waarvan het hoofdveld een omrasterd kunstgrasveld is met ledverlichting) en een led-verlicht trainingsveld. Op het hoofdveld wordt ook doordeweeks getraind.

In mei 2021 is het oude kunstgrasveld na 11 jaar trouwe dienst vervangen door een geheel nieuw en met kurk gevuld kunstgrasveld. Dit was een welkome vernieuwing, aangezien Spirit groeit in zijn leden (ruim 800 inmiddels) waardoor het veld zeven dagen in de week bespeeld wordt.

Tevens beschikt Spirit sinds augustus 2021, als een van de eerste voetbalclubs in de regio, over twee speedsoccervelden met boarding en netten, waardoor de bal altijd in het spel blijft. Deze velden worden met name gebruikt tijdens trainingen.

In dit jaar is ook de tribune gemoderniseerd en voorzien van 75 nieuwe stoeltjes, geheel in de kleuren van Spirit en voorzien van de naam van de sponsor.

In het voorjaar van 2024 krijgt Spirit de beschikking over een maairobot, die de twee grasvelden en het trainingsveld, geheel automatisch zal gaan maaien. Op die manier krijgen we perfect gemaaide en strakke grasvelden.

Clubgebouw

De huidige kantine ’t Houg is in 1987 voor het eerst in gebruik genomen. De bouw ervan werd bekostigd uit eigen geld, subsidie van de gemeente, veel zelfwerkzaamheid en een gigantische loterij. Hiervoor werden loten verkocht voor 50 gulden per stuk. Dit leverde 90.000 gulden op, voldoende om de gewenste kleedkamers en kantine te bouwen. In de afgelopen jaren is naast de keuken ook de gehele kantine inclusief de hal en bestuurskamer gerenoveerd met in 2015 een renovatie van de kleedkamers op de begane grond.

Met de ingebruikname van een lift in maart 2017 is de kantine sindsdien ook toegankelijk voor de mindervaliden.

In de zomer van 2017 is de kantine uitgebreid met een heus dakterras en twee ruime overlegruimtes, waarvan een voorzien van een lounge, inclusief kleine bar. Deze uitbreiding is volledig mogelijk gemaakt door de in oktober 2016 gehouden Spirit veiling.

 

Het clubgebouw bestaat uit twee gedeelten. Op de begane grond bevinden zich twaalf kleedkamers, EHBO ruimte, vier kleedkamers voor scheidsrechters, ontvangstruimte en onderhoudsruimte. Op de eerste verdieping bevindt zich kantine ’t Houg, de bestuurskamer, de Basiclabel lounge, een teamruimte, toiletten en een omroepruimte. 

Kantine commissie

De kantinecommissie kent vier ploegen van elk tien vrijwilligers, die om beurten een week verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen in de kantine. Elke kantineploeg wordt aangestuurd door een of meerdere coördinatoren die in dat weekend de verantwoording dragen. Kantinebezoekers dienen de instructies van het kantinepersoneel op te volgen.

Openingstijden

De kantine is geopend wanneer er wedstrijden op het complex worden gespeeld. Als in het weekend geen wedstrijden zijn is de kantine normaliter gesloten. Bij een algehele afgelasting is de kantine alleen op zondag geopend in geval van live uitzendingen van eredivisie wedstrijden tussen topclubs (Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en FC Twente). Na de selectie training op de donderdagavond is de kantine ook geopend. Het is niet toegestaan de kantine te betreden met voetbalschoenen. De openingstijden zijn: 

  • donderdag 21:00 – 23:30 uur 
  • zaterdag 08:45 – 18:00 uur 
  • zondag 09:15 – 18:00 uur 

Rookbeleid

Sportbeoefening en roken gaan niet samen, een stelling die SC Spirit ’30 ondersteunt. Per 1 juli 2008 geldt een algeheel rookverbod in sportkantines. Voor de rokers onder ons betekent dat dus dat er niet gerookt mag worden in ’t Houg. Er zijn echter genoeg alternatieven buiten de kantine waar de roker in zijn behoefte kan voorzien. Wij rekenen op ieders medewerking aangaande dit (landelijke) rookbeleid. 

Kleedkamers

SC Spirit ’30 heeft de beschikking over twaalf kleedkamers. Op zaterdag is het mogelijk dat een kleedkamer gedeeld moet worden met een ander team. Gebruik daarom één zijde van de kleedkamer en berg alle spullen goed op. Waardevolle spullen kun je natuurlijk beter thuis laten of afgeven aan de begeleider, die deze spullen in een daarvoor beschikbare locker kan bewaren. Maak de kleedkamer na gebruik weer schoon. Hiervoor zijn in elke kleedkamer schoonmaakspullen aanwezig. Meld eventuele beschadigingen bij de begeleider of medewerkers van de terreindienst.

Ballenhok

Spirit heeft een ballenhok waarin alle trainingsmaterialen liggen. Alleen trainers mogen deze ruimte betreden. In het ballenhok is ook een ballenpomp beschikbaar.
Instructie ballenpomp: Bekijk/download hier de instructie voor de ballenpomp