Wedstrijdsecretariaat

Wedstrijdsecretaris contact:

Alex Raven 06 21 52 3893 Wedstrijdsecretariaat@spirit30.nl (Jeugd zaterdag)

Ruud de Boer 06 53 36 0730 Wedstrijdsecretariaat@spirit30.nl (Senioren (heren, dames & JO19-1 zondag))

Vacature Zaal 06 00 00 000 zaalvoetbal@spirit30.nl (zaal teams)

WEDSTRIJDEN VERZETTEN OF INPLANNEN OEFENWEDSTRIJD

Indien een wedstrijd moet worden verplaatst kan de betrokken coach/trainer of coördinator contact opnemen met de wedstrijdsecretaris om de wedstrijd te verplaatsen en wordt dit met de tegenstander overlegd. Zorg ervoor dat je dit uiterlijk de donderdagavond voor de speeldag doet. Het is ook toegestaan dat de coach zelf contact legt met de tegenstander, nieuwe tijd en datum echter is het pas definitief na akkoord van het wedstrijdsecretariaat. In het algemeen is er goed met andere verenigingen te overleggen.

Ook voor het inplannen van een oefenwedstijd op ons complex kan de betrokken coach/trainer of coördinator contact opnemen met de wedstrijdsecretaris om de wedstrijd in te plannen. Zorg ervoor dat je enkele opties hebt qua tijdstip of datum of informeer op voorhand naar de mogelijkheden bij het wedstrijdsecretariaat.

Indien er een verzoek binnenkomt vanuit een andere vereniging zal de wedstrijdsecretaris contact leggen met de coach/trainer of coördinator.

Belangrijk

Thuiswedstrijden kunnen in de basis alleen verplaatst of ingepland worden in een vrij weekend of naar de vrijdagavond. Wij hebben op de doordeweekse avonden van ma t/m don een volledige trainingsbezetting op de verlichte velden, hierdoor kunnen wij op deze avonden geen wedstrijden inplannen. Uitzonderingen gaan in overleg met het bestuur en wedstrijdsecretariaat. Uiteraard zolang het daglicht het toelaat kunnen er op doordeweekse avonden wel wedstrijden ingepland worden op de onverlichte velden Veld2 en Veld3

Mocht het echt niet lukken om een competitie/bekerwedstrijd te verzetten, dan wordt de wedstrijd eruit gegooid en stelt de KNVB de wedstrijd opnieuw vast. Dit kost de vereniging dan wel een boete. We moeten er met z’n allen voor zorg dragen dat dat niet hoeft voor te komen.

 • Bij een spelerstekort dient de coach eerst vervanging regelen vanuit andere teams. Communicatie in deze verloopt tussen de coaches en niet direct met speler/ouders.
 • Wedstrijden die thuis op zaterdag gespeeld worden maken in de basis gebruik van de aanvangstijd 8:45uur, 10:30uur, 12:30uur of 14:30uur.
 • De aanvangstijd van de meeste thuiswedstrijden kunnen 8 dagen voor de speeldatum zonder overleg met de tegenstander gewijzigd worden. Binnen 8 dagen of naar een andere datum kan er alleen verplaatst worden in overleg en met akkoord van de tegenstander.
 • Op doordeweekse avonden van ma t/m do kunnen er geen wedstrijden ingepland worden op Veld 1 (kunstgras).
 • Competitie en/of Bekerwedstrijden hebben voorrang op oefenwedstrijden in de planning.

WAT DOET HET WEDSTRIJDSECRETARIAAT VERDER  NOG?

Het wedstrijdsecretariaat neemt een centrale plaats binnen onze voetbalvereniging. Zij is verantwoordelijk voor het goed verlopen van het (oefen, competitie- en beker)programma van alle te spelen wedstrijden. De wedstrijdsecretaris zorgt er onder andere voor dat:

 • elk thuis spelend team kleedruimte heeft en een veld krijgt toegewezen;
 • de aanmelding bij de KNVB en indeling van alle teams voor een nieuw seizoen wordt gedaan, in overleg met de coördinatoren;
 • de aanvragen voor oefenwedstrijden worden beoordeeld op haalbaarheid van veld en tijd en, indien akkoord, het inplannen. Dit uiteraard in samenwerking met de coördinatoren hetzij coach/trainers. De wedstrijdsecretaris regelt deze wedstrijden zelf niet!
 • wijzigingen worden doorgegeven aan coördinatoren, terreindienst en kantine;
 • uitslagen van alle thuis gespeelde wedstrijden aan de KNVB worden doorgegeven. De overige formulieren worden op juistheid gecontroleerd;
 • wedstrijden worden verplaatst / ingehaald indien nodig;
 • zo nodig dispensatie wordt aangevraagd bij de KNVB;
 • coach / trainers en coördinatoren bij afgelastingen worden geïnformeerd indien nodig;
 • er ondersteuning is voor vragen bij het verwerken van het wedstrijdformulier en of de wedstrijdzaken app;
 • sturing op het behalen van het spelregelbewijs voor alle spelers zodra zij deze verplichting krijgen;
 • coördinatie en afhandeling gele en rode kaarten, gestaakte wedstrijden, KNVB straffen, toezien op correctheid rapportages en advies over beroepsprocedures;

Handige links: