Walking Voetbal is een nieuwe trend in de voetbalsport en wordt binnenkort ook in Hoogkarspel geïntroduceerd. De wedstrijden vinden plaats op de twee spiksplinternieuwe boardingvelden op het Spirit Complex. Walking Voetbal spelen op boardingvelden biedt alleen SC Spirit ‘30 in onze regio en is daarom uniek.

Wat is Walking Voetbal?

Walking Voetbal is nog een jonge tak van sport voor 55-plussers, met afwijkende spelregels van het standaard veldvoetbal. Het is een wandelgerichte voetbalactiviteit (5 tegen 5) waarbij men niet mag rennen, de bal laag moet houden en er mag geen fysiek contact zijn. Hierdoor is de activiteit veilig, hartstikke leuk om te doen en door te spelen op onze nieuwe boardingvelden – waardoor de bal altijd in het spel blijft – ook nog eens heerlijk intensief.

Zin om mee te doen?

SC Spirit ’30 en Sportservice Drechterland organiseren een gezellige en sportieve ochtend waarbij u kennis kunt maken met het Walking Voetbal in de vorm van een demonstratiewedstrijd (al ruim 10 aanmeldingen). Trek uw sportieve kleren en sportschoenen aan, want u mag deze ochtend gewoon meedoen. Voetbalervaring is niet nodig. Iedereen kan meedoen. Wilt u liever eerst even kijken? Dat kan natuurlijk ook.

Demonstratiewedstrijd op vrijdag 5 november 2021.

De vrijdagochtend ziet er als volgt uit:

-Om 9.30 uur starten we in de kantine met koffie en uitleg;
-Om 10.00 uur “warming up” met bal oefeningen (door professionele begeleider) en daarna gaan we de demonstratiewedstrijd(en) spelen.

Gezelligheid en bewegen.

De kick-off met een leuke demonstratiewedstrijd op het Spirit complex is onder het motto “bewegen en beleven”. Gezelligheid, nieuwe contacten leggen en samen bewegen staan voorop.

Aanmelden en vragen.

Zin om eens mee te doen? Meld je dan aan door een mail te sturen naar walkingvoetbal@spirit30.nl. Aan de aanmelding zijn geen kosten verbonden. Heeft u vragen? Neem dan even contact op met coördinator Spirit Walking Voetbal; Dirk te Grotenhuis, Tel: 06-55163420.

Heel veel voetbalplezier,
Het Bestuur van SC Spirit ’30

Deel dit bericht via: