Afgelopen weekend ontvingen wij het droevige bericht dat clubman Jaap Laan is overleden. Jaap was al enige tijd ziek maar uiteindelijk is het toch nog snel gegaan.

Jaap was een echte Spirit man. Vanaf het moment dat zijn zoon Co ging voetballen was hij nauw betrokken bij onze club. Naast het coachen van vele jeugdteams was Jaap ook lid van het jeugdbestuur. Velen van ons zullen Jaap ook nog kennen als de man van de Spirit Bus. Door de weeks stond deze bij Jaap thuis geparkeerd op de Pastoor Konijnstraat. Nadat Hans de Lange de bus dan weer sleutel klaar had gemaakt begon de rondrit  door heel Westfriesland naar de uitduels die dat seizoen voor de Spiritteams op het programma stonden. Een bezienswaardigheid en uniek in de regio. Ook toen Jaap was gestopt als actieve vrijwilliger bleef hij de club als fanatieke supporter trouw. Bij vele uit- en thuiswedstrijden was hij (op het laatst zelfs met de scootmobiel) samen met zijn vrouw Truus, dochter Jos en John de spreekstalmeester langs de lijn te vinden. Jaap had dan zowel voor als na de wedstrijd zijn mening klaar want het voetbal bij zijn cluppie Spirit moest wel goed blijven natuurlijk.

Na afname van krachten heeft Jaap nu zijn rust gevonden maar wat zullen we Jaap langs de Spirit lijn gaan missen. Namens Spirit wensen wij de nabestaanden dan ook heel veel sterkte toe.

Het Spirit Bestuur

Deel dit bericht via: