Met ingang van 1 december 2021 start Spirit met iets nieuws; de Spirit Football Academy (SFA). Deze academie zal o.a. in de tweede helft van het seizoen 21/22 op de vrijdagmiddag aanvullende techniektrainingen gaan verzorgen voor de jeugd van zes tot twaalf jaar. Daarnaast zal de Academy bijstand verlenen aan leuke voetbaldagen en helpen bij de trainingen van o.a. de mini’s (O7).

Opleiden eigen jeugdtrainers

Maar voor dat de SFA kan starten gaan we eerst de jeugdtrainers daarvoor opleiden. Dat doen we samen met onze voetbalpartners en professionele opleidingspartner Jeugdvoetbalopleiding (JVO). Speciaal hiervoor is een mooi opleidingstraject ontwikkeld. Deze bestaat onder meer uit:

1) Een gediplomeerde praktijkcursus (3 dagdelen, op het Spiritcomplex);
2) Samenwerking en samen bekijken van een praktijktraining van een 3e divisie club (op het Spirit complex);
3) Samen op bezoek bij een BVO/Eredivisie club om daar in de keuken te kijken en ideeën op te doen;
4) Het bezoeken van een landelijke jeugdtrainersavond (op het Spirit complex).

Wij bieden hiermee (gratis) een unieke opleiding aan en leiden zo onze eigen jeugdspelers (O15-O23 jaar) op tot gediplomeerde jeugdtrainer voor o.a. de SFA maar ook voor het trainen van onze jongste jeugd (mini’s O7/O8). Na het volgen van het opleidingstraject en behalen van een diploma behoort het ontvangen van een vergoeding en het volgen van een hogere KNVB-cursus ook tot de mogelijkheden.

Start opleiding 12 december 2021

De gehele opleiding (behalve de stage bij een BVO) vindt plaats bij Spirit. Hoe mooi is dat? Voor het eerste opleidingstraject hebben zich inmiddels al 16 jeugdspelers aangemeld. Fantastisch! De cursus start op zondag 12 december 2021.

Informatie

De SFA vindt het belangrijk dat de Spirit jeugdspelers betere voetballers worden als individu. Niet met gewone trainingen, maar trainingen die erop gericht zijn om onze jeugd individueel technischer, fysiek en mentaal beter te maken. Hierin zullen de jeugdtrainers dan ook extra worden geschoold. Het doel is om na de winterstop (eind januari 2022) te starten met de Spirit Football Academy op het vernieuwde Spiritcomplex.

Contact

Wil je meer informatie over het opleiden van onze jeugdspelers tot trainers van de Spirit Football Academy? Neem dan even contact op met Hoofd Jeugdopleiding Ard Aker (tel: 06-38823141). 🔴⚪🔵

Deel dit bericht via: