#samennaarbeter

*Meisjesvoetbal clinic bij SC Spirit’30 slaat aan
De meisjesvoetbal bij SC Spirit’30 is een waar voetbalfeest geworden met veel inzet en beleving bij de speelsters op het veld. SC Spirit’30, uit Hoogkarspel, wil niet alleen de jongens in de jeugd beter maken, maar kiest voor een gehele verbetering van de jeugd.

Dankzij de inzet van diverse trainers en leiders was alles tot in de puntjes geregeld. Een geweldig trainingscircuit met aansprekende spel-en wedstrijdvormen waar de meisjes zich volledig kunnen uitleven. De clinic werd afgesloten met een gezellig samenzijn met en hapje en een drankje in het gezellige clubhuis. Deze avond was voor alle meisjes die bij SC Spirit’30 in de jeugd spelen, ongeacht of ze in een meisjesteam voetballen of niet. Door deze clinic wil SC Spirit’30 zich richten op behoud en werving van meisjes en hierdoor ervoor zorgen dat de meisjes behouden blijven voor de club en uiteindelijk doorstromen naar de senioren dames. Ook de samenwerking tussen de meisjesteams en de andere jeugdteams zal hierdoor verbeterd worden.

De samenwerking met www.jeugdvoetbalopleiding.nl is inmiddels uitgegroeid tot een groot succes. Samen met de TC en het totale jeugdkader is een sterke stijgende lijn zichtbaar. Het meisjesvoetbal begint steeds meer te leven in Nederland als gevolg op het succes van de Oranje leeuwinnen. Een nieuw positief optreden deze zomer op het WK zal dan ook zeker een nieuwe impuls gaan opleveren.

Voor SC Spirit’30 is een bloeiende meisjes en vrouwenafdeling een meerwaarde om te kunnen uitgroeien tot een familievereniging. Gebleken is door hier gericht en structureel planmatig mee van start te gaan de instroom van meisjes haalbaar is. Bij SC Spirit’30 is de focus op alle geledingen binnen de jeugdopleiding en zowel voor jongens als meisjes zijn er volop mogelijkheden op voetbalontwikkeling en plezier. Dankzij het succesvolle Rode draad leerplan,het Coach de Coaches en de interne jeugdtrainerscursus zijn inmiddels grote stappen gezet.

Ook mee doen? 

Jeugdvoetbaldagen bij Spirit: 29 april + 30 april + 01 mei

Instuif voor nieuwe leden: woensdag 17 april 2019.

Deel dit bericht via: