Coach de Coach dagen bij Spirit

#onthemove
Naast het vele begeleiden tijdens de trainingen wil de TC-jeugd natuurlijk ook dat de coaching door onze vrijwilligers op de wedstrijddagen goed en plezierig verloopt. Een goede wedstrijdbenadering is daarbij een cruciaal onderdeel.

Binnenkort (7 & 8 december) zal er tijdens de jeugdwedstrijden van Spirit dan ook weer een coach de coach weekend plaatsvinden. Het opleiden van jeugdspelers is best een lastig vak. Vandaar dat wij onze vrijwilligers daarbij extra ondersteunen en faciliteren met veel aandacht voor het coachen. Elkaar helpen, tips en trucs geven en vooral aan elkaar vragen, heel veel vragen. Want de ontwikkeling en het spelplezier van de jeugdspelers staat centraal binnen onze jeugdafdeling. We zijn dan ook blij dat Jeugdvoetbalopleiding (JVO) ons ondersteunt op deze dagen.

Veel (oudere) jeugdspelers, in heel Nederland, haken af door de negatieve coaching van het jeugdkader tijdens de wedstrijden en dat willen wij voorkomen. Als spelers een plezierige en zinvolle coaching ervaren is de kans op ledenbehoud groter. Dat is het idee.

Dus samen naar beter, samen naar meer voetbalplezier.

Deel dit bericht via: