Nu de datum van uitschrijving is genaderd en mede door de corona het competitieseizoen reeds is beëindigd zijn de technische commissie en coördinatoren alweer druk bezig met de indeling voor het volgende seizoen (2020/2021). De indeling is elk jaar weer één grote legpuzzel waarbij vele factoren bepalend zijn voor de uiteindelijke indeling. Omdat we dit heel zorgvuldig willen doen, bespreken we de dit met alle betrokken leiders en trainers. Waarbij alle mogelijke varianten worden bestudeerd. Al met al een flinke uitdaging.

Uiterlijk 1 juni 2020 moeten de teams van onze zaaltak zijn ingeschreven en vanaf  1 juni 2020 kan de technische commissie ook de veldteams gaan inschrijven.

Gelukkig is de indeling dit jaar minder gecompliceerd dan voorgaande jaren. De vele aanpassingen vanwege de nieuwe spelvormen van de KNVB zijn inmiddels aardig ingebed bij onze vereniging. Toch kan het zijn dat enkele kinderen in een ander team komen te spelen. Dit omdat we in de loop van elk seizoen te maken hebben met nieuwe aanmeldingen en opzeggingen en hoe we uitkomen met aantallen per team.

Toch is er ook met ingang van volgend seizoen weer nieuwe verandering bij de categorie (JO7 t/m JO12). Het voetbalaanbod gaat er vanaf het seizoen 2020/’21 iets anders uitzien. Het vier fasen-model wordt ingevoerd. Het seizoen wordt opgesplitst in 4 fasen, 2 in het najaar en 2 in het voorjaar. De indeling van de eerste fase (klasse niveau) gebeurt nog steeds op basis van de teaminschrijving van de vereniging. In het 4-fasenmodel is het een streven om de reisduur te beperken en wordt er niet gespeeld in de schoolvakanties. Beker- en inhaalwedstrijden komen voor deze leeftijdscategorieën te vervallen. Eén van de grote voordelen van dit model is de mogelijkheid om pupillenteams sneller te herindelen, mits noodzakelijk. Hierdoor komen er veel minder grote scores voor en worden er meer wedstrijden gespeeld waarbij de krachtsverhouding tussen teams in balans is. Dit laatste leidt tot meer plezier bij de kinderen, en zorgt er uiteindelijk voor dat kinderen langer blijven voetballen.

Wil je ook volgend seizoen bij Spirit spelen en zorgen dat je naam op de lijst met in te delen spelers komt of misschien een keer met het unieke Rode Draad Leerplan meetrainen? Stuur dan een mail naar: ledenadministratie@spirit30.nl

Deel dit bericht via: