Afgelopen zaterdag was de laatste voetbaldag van het jaar 2020. Spirit gesteund door haar vrijwilligers maakte er weer een mooie en bijzondere dag van voor de jeugd. Zo was er ‘s ochtends een spannend toernooi om de Corona Cup en ‘s middags een zeer druk bezochte (zaal) voetbalclinic. Gelijktijdig speelde de ouder jeugd op het C-veld een onderlinge wedstrijd. Prachtige en heerlijke drukte op het Spirit complex.

Het is een jaar geweest dat niemand snel zal zijn vergeten. Binnen de club maar ook daar buiten. Als je zaterdag op ons complex was als organisator dan zou je kunnen denken dat het een “gewone” zaterdag was. Er was heel veel jeugd met rode konen aan het voetballen, bijna iedereen was er weer en wilde ook zo graag. Weerstand opdoen met vriendjes. Een must. Echter… als je even verder kijkt was er wel één groot gemis. De enthousiaste ouders die hun kinderen komen aanmoedigen, vaak met overenthousiaste opa’s en oma’s. Die werden toch wel heel gemist hoor. Even komen kijken en een heerlijk “Spirit bakkie” doen in ’t Houg. Het lijkt alweer jaren geleden. We hopen ze ook snel weer op onze leuke zaterdagen te kunnen verwelkomen op ons gezellige complex.

De vele vrijwilligers van Spirit hebben er de afgelopen maanden voor gezorgd dat alle trainingen “gewoon” doorgingen. Dat er heel veel werd georganiseerd op de zaterdagen en dat er in de rust van de onderlinge wedstrijden een versnapering was voor de spelertjes. De voetbalpieten kwamen langs, de kerstman kwam langs. De voetballende mini’s kregen allemaal een cadeautje, duinen werden beklommen, boksscholen bezocht, je kunt het zo gek niet bedenken.

Spirit gaat nu twee weken dicht en de trainingen zullen vanaf 4 januari weer worden opgestart. Als trainers “doortrainen” in de kerstvakantie krijgen de spelertjes daarvan persoonlijk bericht. Dat onze vereniging in staat is geweest om elke zaterdag actief te zijn is mede te danken aan de jeugdleiders van alle teams en vrijwilligers die op één of andere wijze hierbij zijn betrokken. Wij willen iedereen daarvoor namens onze jeugd hartelijk bedanken… Het is grote klasse is deze moeilijke tijd!

Op naar hopelijk een “normaal” voetbaljaar 2021 in goede gezondheid.

De TC-jeugd van SC Spirit ’30

Deel dit bericht via: