Gisteravond was een deel van de technische jeugdcommissie van Spirit te weten: Ger Onneweer, Ard Aker en Michel Reus aanwezig op het mooie complex van de RKAV Volendam om, via de KNVB cursus HO-C (Hoofdjeugdopleiding), verder bij te scholen. Ard volgt de HO-C en Michel en Ger waren aanwezig om als kader de voortgang te volgen en inzicht te verkrijgen hoe de jeugdopleiding van Spirit zich verder kan verbeteren.

De cursus HO-C van de KNVB is een zware cursus maar zeker ook een uitdagende. Het opleiden van spelers van de jongste jeugd tot en met de laatste stap naar de senioren is natuurlijk een prachtig proces om goed te volgen. Naast het opleiden van spelers levert de Hoofd Opleiding (HO) ook een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de trainers, coaches en de ondersteunende staf binnen een vereniging. Dit is de schitterende en veelzijdige context waarbinnen een hoofd opleiding mag werken.

Voor Ard betekent dit een pittig traject. Maar liefst 12 avonden door heel Noord Holland heen, de nodige praktijkopdrachten af te handelen en alles met maar één doel: met deze bagage de jeugdopleiding van Spirit nog beter structureren en vooruithelpen. Zo vernieuwt hij o.a. ons bestaande jeugdvoetbalbeleid (2015-2020), geeft leiding aan de uitvoering van dit beleid voor de onder- en middenbouw en ontwikkelt ons jeugdvoetbalkader voor deze pijler. Een mooi voorbeeld van zo’n praktijkopdracht waarvan Spirit direct de vruchten plukt is de Meidenclinic annex Vriendinnenavond van woensdag 15 april die Ard samen met Regilio (bezig met de cursus UEFA-C) organiseert. Op die avond zullen de docenten van de KNVB (naast +/- 20 overige cursisten van HO-C) dan ook voor twee cursussen bij onze club aanwezig zijn. Dit geeft nog maar eens aan hoe gedreven onze jeugdtrainers op dit moment bezig zijn met opleiding.

Over de meisjes gesproken. Gisteravond bij RKAV Volendam vonden ook de KNVB selectiewedstrijden plaats waaraan onze kanjers Dana, Jill en Isabel met meer dan 90 geselecteerde meisjes uit heel Noord Holland meededen. Een onderdeel van de cursus van Ard was om zelf ook tot een selectie te komen, met elkaar bespreken hoe je nu selecteert, welk criteria/formulier gebruik je hiervoor en hoe verhoudt die zich tot het KNVB formulier. Daarna was er nog gelegenheid om in de keuken van de selectiegroep van de KNVB mee te kijken en met hen te sparren. Heel leerzaam.

Het volgen van de cursus HO-C door Ard met ondersteuning vanuit de TC-jeugd en bestuur is weer een prachtige stap voorwaarts voor onze jeugdopleiding. Naast het Rode Draad Leerplan met de thematrainingen kunnen we hierdoor nog meer structuur aanbrengen binnen onze groeiende jeugdafdeling. Onze organisatie zal nog een keer goed worden doorgelicht. Waar staan we nu, waar liggen de verbeterpunten en dit alles moet leiden tot een bij Spirit passend nieuw maatwerkbeleid voor de komende vijf jaar. Oftewel: op naar beter……

De TC-jeugd van SC Spirit ‘30

Deel dit bericht via: