De Spirit Challenge is aan!

Het zijn moeilijke tijden. Door het coronavirus ligt het hele voetbal minimaal tot 6 april plat en zo ook bij Spirit. Vandaag hebben we nog in de krant kunnen lezen dat Spirit het complex echt helemaal op slot heeft gedaan. Uiteraard belangrijk want we moeten met zijn allen deze crisis zo snel en zo goed mogelijk doorstaan.

Toch willen wij onze jeugd graag bezig houden de komende weken want stilstand is achteruitgang en blijven bewegen is en blijft een goed advies. Daarom hebben wij, net als enkele andere verenigingen in het land, een individuele Spirit Challenge georganiseerd om zodoende onze jeugd toch lekker creatief bezig te laten zijn met de bal. Want sporten is belangrijk voor je geest en je doet weerstand op.

Wat zijn de Spirit Challenges!
Maar liefst 14 dagen lang verschijnt er elke dag een nieuwe Spirit Challenge op onze prachtige Facebook pagina. Elke Spirit Challenge bestaat uit 3 niveaus. Deze zijn opgebouwd van makkelijk naar moeilijker en soms is er ook nog een bonusvraag. Per leeftijdscategorie wordt een klassement bijgehouden. Elke speler kan individueel punten verzamelen door de Spirit Challenge te voltooien, te filmen en deze in te sturen. Het filmpje wordt vervolgens via whatsapp gedeeld met de coördinator per leeftijdscategorie. Zij houden de punten bij.

Dit zijn de Spirit Challenge coördinator per leeftijdscategorie en hun contactgegevens:

 • JO19/JO17/MO17/JO15/MO15:
  Coördinator Annemieke Pauw, telefoon: 06-12667626
 • JO14/JO13:
  Coördinator Mieke Bosma, telefoon: 06-30416641
 • JO11-1/JO11-3/JO9:
  Coördinator Arjen bakker, telefoon: 06-51540381
 • JO11-2/MO11-1:
  Coördinator Roos Bakker, telefoon: 06-55104723
 • JO10:
  Coördinator Laura Dels, telefoon: 06-46615424
 • JO8:
  Coördinator Jennifer Mulder, telefoon: 06-30650359

Wat zijn de spelregels:

-Het filmpje moet op de dag van de Spirit Challenge gedeeld worden met de coördinator. Dit kan tot 22:00 uur in de avond. Vermeld duidelijk de naam, achternaam en het team van de speler. De Spirit Challenge is voor spelers, speelsters en keepers.

-De speler kan maximaal 3 punten verzamelen per Challenge. Moeilijkheidsgraad #1 = 1 punt, moeilijkheidsgraad #2 = 2 punten, moeilijkheidsgraad #3 = 3 punten. Een punt wordt alleen verwerkt, als de video tijdig is aangeleverd bij je coördinator. Bij sommige challenges valt er een bonuspunt te verdienen. Dit wordt duidelijk vermeld op de aankondiging/poster.

-De Challenge coördinator houdt de punten bij in een Excel-tabel. Deze worden tussentijds niet gedeeld.

-Met de Challenge proberen we elke speler uit te dagen. Het kan daarom voorkomen dat de meest uitdagende oefening moeilijk haalbaar is voor bijvoorbeeld jonge spelers. Zij kunnen dan kiezen voor het eerste niveau en één punt verdienen. Proberen en oefenen is natuurlijk altijd goed. Moedig dit als ouder/verzorgen/coach dan ook vooral aan. Belangrijk om te weten is dat iedere leeftijdscategorie enkele prachtige prijzen kan winnen. Dus ook voor de jongste categorie is er voldoende uitdaging.

-Vanwege het Corona virus hebben we gekozen voor challenges die individueel uitvoerbaar zijn. Deelname is vrijwillig. De speler bepaalt zelf de intensiteit van deelname. Een challenge overslaan kan dus ook.

-Videobeelden die gedeeld worden, kunnen gedeeld worden op de sociale media van Spirit. Bij binnenkomst van veel filmpjes zullen we per dag een mooi selectie maken.

-Voor de winnaar per leeftijdscategorie stelt SC Spirit ’30 een hele leuke prijs beschikbaar.

Veel succes met de Spirit Challenge ?⚪️?

Deel dit bericht via: