#StayHome ?⚪️?
Het coronavirus heeft ons openbare leven in Hoogkarspel nagenoeg stilgelegd. Wie had zich dat voor kunnen stellen? Wij in elk geval niet. De meeste mensen zien de ernst van de situatie gelukkig wel in maar wij horen ook nog steeds mensen die het allemaal niet zo serieus nemen. Dat laatste is heel onverstandig. Zo zagen wij gister heel veel kinderen op onze velden voetballen terwijl ons complex tot 6 april gesloten is. Dit natuurlijk niet de bedoeling.

We zijn over het algemeen nuchtere Westfriezen die zich “de kop niet gauw gek laten maken”. Maar bij nuchterheid hoort ook dat als er echt wat aan de hand is, je verstandig handelt. Er is nu echt wat aan de hand. De regering heeft vergaande maatregelen getroffen. We moeten samen een snelle verspreiding van het coronavirus proberen te voorkomen. Daarom moeten we met z’n allen dit dus heel serieus nemen en ons aan de regels houden. Vandaar een oproep aan alle spelers en ouders: kom niet voetballen bij Spirit en ouders houd uw kinderen zoveel mogelijk thuis. De wijkagent is gister op de hoogte gesteld en de politie komt met regelmaat controleren. De boetes die kunnen worden uitgedeeld zijn niet mals en dat is natuurlijk zonde van het geld. Wees dus verstandig: laat het niet zo ver komen.

We snappen allemaal dat het moeilijk is, maar we hebben geen keus. Hoe sneller we het virus er onder krijgen, hoe eerder we weer heerlijk kunnen voetballen bij onze club.

Het bestuur van SC Spirit ’30

Deel dit bericht via: