Was de nuchtere conclusie van toeschouwer Jos Visser.

Dat een kunstgrasveld geen garantie geeft op ‘altijd spelen’ bewees buurtvereniging KGB. Het 2e elftal zou daar zijn wedstrijd spelen, was al in de kleren toen de scheidsrechter de wedstrijd staakte. Naar horen zeggen zou de kunstgrasmat omhoog zijn gekomen.

Zo erg was het niet bij Spirit. Weliswaar werden vandaag alle wedstrijden afgelast, behalve die gepland stonden op het A-veld. JO17-2 en JO17-3 ‘profiteerden’ (ze speelden volop in de regen) net als de hoofdmacht van Spirit. Zonder Stef en aankoop Luc, beiden geblesseerd, én Joost Reus ontving zij VV Schoten uit Haarlem. Net als Spirit won zij vorige week de eerste competitiewedstrijd.

De tribune deed goede zaken vandaag. Ook was het een kleurrijk gezicht langs de lijnen door de vele opgestoken paraplu’s. Zij die het slechte weer trotseerden zagen dat Schoten in de beginfase het initiatief nam. Pas na 15 minuten spelen was Spirit in de 16 te vinden. Jordy mocht voor het eerst hun keeper testen. De vrije trap van Boekie na een half uur spelen was het 2e wapenfeit, de keeper redde fraai. Daarmee was de eerste helft in een notendop samengevat.

Een corner van Mats, het doorkoppen van Joost leidde de voorsprong in. Bij de 2e paal wist Jordi uiteindelijk de 1-0 binnen te schieten. Veel benen, een scrimmage, de scheids stond goed geposteerd en was gedecideerd (oordeel zelf, zie de foto’s in het foto album). Toen amper 2 minuten daarna de nr. 8 van Schoten rood zag – hé scheids, wat is dit?! gooide de Schoten coach het veld in – kreeg Spirit zijn 2e meevaller binnen enkele minuten.

Aanvankelijk leek Spirit hier niet van te profiteren, Schoten bleef voetballen en de 1-1 was dichtbij (dak doel). Toch werd het pleit zo’n 10 minuten voor tijd beslecht. Een vrije trap, de arm die omhoog ging en de penalty die gegeven werd. Jordi bleef koelbloedig en stuurde de keeper de verkeerde hoek in: 2-0.

Spirit won ook zijn 2e wedstrijd en staat samen met Spartanen op een gedeelde eerste plaats. Zonder nog echt goed te spelen en dan toch 6 punten halen is een mooie opsteker.

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt KFC op bezoek.

SC Spirit’30 – VV Schoten: 2 – 0

’55: 1 – 0 Jordi Klompe
’83: 2 – 0 Jordi Klompe

’57: rood speler Schoten

Deel dit bericht via: