Dat ga je pas zien als je het doorhebt aldus ons grote voorbeeld en leermeester JC. En zo is het ook. Want de noodgedwongen leuke onderlinge wedstrijden op de zaterdag hebben als voordeel dat de coach-de-coach dagen een stuk efficiënter kunnen verlopen (twee Spirit coaches in één wedstrijd).

Op zaterdag 7 november vindt de coach-de-coach dag weer plaats voor de O8 t/m O14 bij hun (onderlinge) wedstrijden op het Spiritcomplex. Op die dag is Mark de Horn van JVO op ons complex aanwezig om alle trainers/coaches van tips te voorzien bij het coachen van hun team want ook in deze lastige Coronaperiode hechten wij er veel waarde aan dat de stijgende lijn binnen onze Jeugdopleiding wordt voortgezet. Tijdens de wedstrijden van de diverse jeugdteams zal het ‘coach-gedrag’ van de coaches worden geanalyseerd en ontvangen de coaches coaching als feedback. Deze analyse is positief en opbouwend met als doelstelling:

Spirit coaches stimuleren om rekening te houden met:
– Leeftijdskenmerken;
– Leeftijdsmogelijkheden;
– Ontwikkeling spelers;
– Lezen van voetbal;
– Positief coachen;
– Spelers vragen stellen;
– Prioriteren;
– Gestructureerd coachen.

Op deze wijze verwachten wij nog meer samenhang binnen onze jeugdafdeling te realiseren met de absolute doelstelling om het voetbalplezier en ontwikkeling van IEDERE Jeugdspelers bij Spirit te vergroten. Dankzij de goede sfeer en bewuste en de kindvriendelijke coaching bij Spirit zal dit zeer zeker het geval zijn.

De TC-jeugd van SC Spirit ’30

Deel dit bericht via: