Zaterdag 18 maart: “Coach de Coach Dag” bij Spirit!
🔴⚪️🔵
Naast het vele begeleiden tijdens de trainingen wil de TC-jeugd natuurlijk ook dat de coaching door onze vrijwilligers op de wedstrijddagen goed en plezierig verloopt. Een goede wedstrijdbenadering is daarbij een cruciaal onderdeel. Komende zaterdag 18 maart is tijdens de thuiswedstrijden van onze jeugd de professionele begeleiding van JVO (Jeugdvoetbalopleiding) aanwezig voor de begeleiding van onze jeugdcoaches (JO8-JO14).

Het opleiden van jeugdspelers is best een lastig vak. Vandaar dat wij onze vrijwilligers daarbij extra ondersteunen en faciliteren met veel aandacht voor het coachen. Elkaar helpen, tips en trucs geven en vooral aan elkaar vragen, heel veel vragen. Want de ontwikkeling en het spelplezier van de jeugdspelers staat centraal binnen onze jeugdafdeling. We zijn dan ook blij dat Jeugdvoetbalopleiding (JVO) ons ondersteunt op deze dagen. Veel (oudere) jeugdspelers, in heel Nederland, haken af door de negatieve coaching van het jeugdkader tijdens de wedstrijden en dat willen wij voorkomen. Als spelers een plezierige en zinvolle coaching ervaren is de kans op ledenbehoud groter. Dat is het idee.

Dus schiet Mark de Horn aan deze zaterdag als je hem ziet lopen. Durf te vragen want hij is er voor je en iedereen weet inmiddels: verkeerde vragen bestaan niet bij Spirit. Samen naar beter, samen naar meer voetbalplezier voor onze jeugd.

De TC-jeugd van SC Spirit 30

Deel dit bericht via: