Met veel plezier kan de TC-jeugd van Spirit mededelen dat op de zondagochtend 19 en 26 januari onze dorpsgenoot Gerwin Struijs (Gerwin Struijs Sportmassage)/SAV) een workshop technische looptraining aan onze jeugdtrainers gaat geven. En daar zijn we maar wat blij mee.

De workshops zijn ingepland van 10 tot 12 uur in de ochtend. De eerste groep die hier van kan gaan profiteren zijn de jeugdtrainers van JO10 t/m JO15 eventueel (bij ruimte) aangevuld met trainers van andere categorieën. Als vervolg op de workshops zal op de woensdagavond bij o.a. de training van de JO13 de technische looptraining in de praktijk worden toegepast. Een half uur bestaande uit 15 minuten techniek en 15 minuten snelheid. Want snelheid, daar houden we van.

Het is voor voetballers heel belangrijk om goed te kunnen lopen. Snelheid, kracht, controle en wendbaarheid zijn essentiële kwaliteiten van een moderne voetballer. Voor deze eigenschappen moet de voetballer over een goede coördinatie beschikken tussen hersenen en bewegingsapparaat. Met een eenvoudige looptraining kunnen kinderen al op vroege leeftijd werken aan de verbetering van hun bewegingscoördinatie. Gerwin zal een trainingsprogramma in elkaar zetten die voor iedereen geschikt is en waarbij onze jeugdtrainers handige tips worden gegeven om verkeerde looptechniek te herkennen en daardoor te verbeteren.

Door deze trainingen toe te passen zullen onze jeugdspelers absoluut bewuster gaan bewegen en hun bewegingsapparaat efficiënter in gaan zetten. Een mooie aanvulling op onze trainingen dus. Kom dus allen (uiteraard in trainingspak) naar deze leuke en inspirerende looptrainingen van deze voetbalvader. Samen naar beter….

Deel dit bericht via: