Van onze reporter…
Acht kansen maar liefst telde de fanatieke Spirit supporters vandaag. Slechts één daarvan wist Spirit te verzilveren en riep daardoor een onnodige nederlaag tegen de rode lantarendrager op zich af.

Spirit begon moeizaam op het knollenveld in Heerhugowaard. Goed voetbal was bij voorbaat onmogelijk door de slechte grasmat dus moest op een andere manier gespeeld gaan worden. Het eerste kwartier was dan ook voor SVW met aardige doelkansen waarbij Spirit af en toe goed wegkwam. De eerste echte grote kans voor Spirit was in de 16e minuut. Luc draaide knap weg bij zijn directe tegenstander en schoof de bal net naast. Vlak daarna kwam een zeer grote kans voor Rob. Voor een vrijwel leeg doel spatte zijn halve volley uiteen op de lat. Dat had de 0-1 moeten zijn. Spirit werd sterker en in de 25e minuut was het wel raak. Een heerlijke streep van Jordi vanaf randje 16 betekende wel de 0-1. Heel lang kon Spirit echter niet genieten van de voorsprong. Een door de scheidsrechter zeer makkelijk gegeven vrije trap op een gevaarlijke plek werd nog geen minuut later onhoudbaar voor Mike binnen geschoten: 1-1. Een domper. Spirit rechtte echter haar rug en begon vlak voor rust de druk op te voeren. Tot tweemaal toe werd de bal in een scrimmage door de SVW-verdediging van de lijn gehaald. Net toen iedereen al richting de koffie ging kwam de tweede domper. Daar waar het Spirit niet lukte schoot SVW, via een scrimmage en de nodige Spiritbenen, wel raak: 2-1 op slag van rust.

In de 2e helft zagen we een feller Spirit op jacht naar de gelijkmaker. Kansen te over. Luc was een aantal keer dichtbij maar de trekker werd niet overgehaald. SVW speelde op de counter. Net toen Spirit met het inbrengen van Mats en Joost Schoonen vol op de aanval ging spelen ging het mis. Jim veroorzaakte een penalty, kreeg geel, vroeg om rood en kreeg die prompt ook. Tim, zoals altijd sterk spelend, wist de elfmetertrap echter katachtig te pakken. Het laatste kwartier -met 10 man- zagen we corner op corner voor Spirit maar helaas geen goals (zie foto). Zelfs een zuivere strafschop (Roel werd ontegenzeggelijk in de 16 naar beneden getrokken) werd niet gegeven. De scheidsrechter probeerde zijn fout nog goed te maken door 9 minuten bij te tellen. Het mocht allemaal niet baten. Gescoord werd er niet meer.

Zo laat Spirit dure punten liggen bij de hekkensluiter vandaag. Al ging er wel één supporter met de volle buit naar huis. Vast supporter Gerrit Degeling won de hoofdprijs in de loterij. Een etensbon in Heerhugowaard die op verzoek van Gerrit werd omgezet in een kofferbak vol vreemde plantjes die veel licht nodig hebben. Het is te hopen dat Gerrit niet is aangehouden onderweg.

Volgende week thuis tegen Vitesse ’22 zal deze valse start moeten worden rechtgezet. Gezien het creëren van de vele kansen is dat natuurlijk gewoon heel goed mogelijk. Mits wel het vizier (iets) scherper wordt gesteld…

Deel dit bericht via: