*Het vizier op een nieuw seizoen voetbalplezier.

De TC-jeugd van Spirit is al weer druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen zoals jullie hebben kunnen lezen. Bij de bovenbouw jeugd zien we, naast de bekende trainersnamen van vorig jaar, ook een nieuw gezicht: Tim de Gast. Tim komt over van buurtclub Sporting Andijk. Het komende seizoen gaat Tim bij de JO15 als Hoofdtrainer/coördinator aan de slag en is hij, met assistentie van Joost Jong, verantwoordelijk voor de JO15-1. Wij maken graag even nader kennis met Tim.

Wie is Tim?

Beste Blauwe Reigers. Ik ben Tim de Gast, geboren in IJsselstein, 37 jaar en woon nu ruim 3 jaar in Andijk. Daar woon ik samen met mijn vriendin Joyce en haar zevenjarige dochter Lizzy. We zijn in blijde verwachting en hopen over 6 weken onze zoon te verwelkomen.

Wat doe je in het dagelijks leven voor werk?

In het dagelijks leven werk ik als Planner bij een weeginstallatie bedrijf in Purmerend. Als planner ben ik verantwoordelijk voor een sluitende dag- of weekplanning voor onze monteurs. Dat betekent vaak snel schakelen en zoveel mogelijk vooruitkijken. Ik zorg voor een korte en lange termijn planning en zorg ervoor dat de werkzaamheden zonder problemen verlopen voor onze monteurs en klanten.

Bij welk clubs heb je gevoetbald?

Ik ben op 7 jarige leeftijd begonnen met voetballen bij VVIJ in IJsselstein. Daar heb ik tot mijn 22e gevoetbald. Vanaf de D pupillen speelde ik in het hoogste jeugdelftal. Op mijn 17e maakte ik mijn debuut in het 1e elftal dat toen nog 4e klasse speelde.

Scheidsrechters Carrière

Ik ben op mijn 23e gaan fluiten voor de KNVB. Na 2 seizoenen maakte ik deel uit van het talententraject van de KNVB. Een jaar later stroomde ik door naar het talententraject betaald voetbal. Daar heb ik 2 jaar aan deelgenomen. Ik was in die tijd als scheidsrechter al actief in de hoofdklasse en mocht ook als 4e official op pad in de Jupiler League. Helaas was de laatste stap er 1 te hoog. Daarna ben ik nog jaren actief geweest in de Topklasse en de later ingevoerde 3e divisie. Met deze hobby ben ik vorig jaar gestopt.

Clubs als trainer

Ik ben bij VVIJ jarenlang trainer geweest. Door een gebrek aan tijd was ik gestopt als trainer en voetballer. Het afgelopen seizoen was ik hoofdtrainer van de U16 selectie bij Sporting Andijk. Een geweldig seizoen gedraaid met een zeer talentvolle groep spelers.

Wat is je mooiste voetbalmoment?

Mijn mooiste voetbalmoment is het fantastische doelpunt van Giovanni van Bronckhorst in de halve finale tegen Uruguay op het WK 2010. Daardoor stonden we sinds 1978 weer eens in een WK finale.

Mijn voorbeeld trainer en ambitie als trainer

Ik heb geen specifieke trainer als voorbeeld. Elke trainer heeft wel zijn positieve eigenschappen. Ik ben zelf een trainer in ontwikkeling. Ik hoop komend seizoen te beginnen aan de UEFA C opleiding. Mede door deze opleiding en de kennis binnen onze club zal ik mij ontwikkelen tot een betere trainer. Mijn ambitie als trainer is om op een zo hoog mogelijk niveau te komen als trainer.

Mijn verwachting voor aankomend seizoen

Ik heb als doel om komend seizoen de spelers verder te laten groeien in hun ontwikkeling. Zowel als individu als in teamverband. Op zowel tactisch als technisch niveau zullen zij stappen maken. Op deze leeftijd worden spelers fysiek sterker en kritischer. Zij zullen ook meer verantwoordelijkheid nemen en krijgen. Spelers moeten zich in een veilige omgeving gaan voetballen. En daarin mogen fouten gemaakt worden. Ik zal tevens coördinator worden van deze leeftijdscategorie. Daarover zal ik in de komende tijd verder over uitweiden.

Voor nu wens ik iedereen een fijne zomervakantie en ontmoet ik jullie snel in T Houg.

That is the Spirit !!

Tim de Gast

Deel dit bericht via: