Bij SC Spirit’30 zijn de afgelopen periode maar liefst 16 oudere junioren geschoold om in de nabije toekomst de Spirit pupillen te gaan trainen. Op zondag 30 januari 2022 vond de derde en laatste interne cursusdag plaats voor de nieuwe (jeugd)trainers in de dop. Op die ochtend zette ze zelfstandig de trainingen uit – onder begeleiding van Mark de Horn (JVO), Ard Aker en Yvonne van Schalkwijk (TC-SC Spirit ’30) – en dat leverde mooie enthousiast uitgevoerde oefenvormen op. Na afloop werden de verdiende diploma’s uitgereikt.

Als groot voordeel werd door de jeugdtrainers ervaren dat deze driedelige jeugdtrainerscursus bij Spirit volledig was afgestemd op de wensen en behoeften van de jeugdtrainers zelf. Ook de interactieve benadering en de praktijkgerichte opzet sprak aan. Dit alles brengt onze jeugdopleiding naar een hoger peil. Het doorgroeien naar een gestructureerde jeugdopleiding waarbij zowel jongens als meisjes veel plezier en progressie beleven dankzij goede geschoolde jeugdtrainers komt zo weer een stap dichterbij. Dankzij de ondersteuning van Jeugdvoetbalopleiding (JVO) en de inzet van de TC-jeugd zijn we hard op weg. En daar zijn we best een beetje trots op. Dit alles is natuurlijk alleen haalbaar met een gemotiveerde en leergierige groep jeugdtrainers waarmee we onze doelen kunnen realiseren. En die stond er zondag. Klasse!

Vervolg traject

Na het behalen van het diploma volgen de cursisten nog 1) de Landelijke Jeugdtrainersbijeenkomst op 4 maart 2022 bij SC Spirit 30, 2) een gezamenlijke training met een divisie club en 3) het bezoeken van een Eredivisie club voor een kijkje in de keuken. Dan is een mooi traject teneinde. Uiteraard zullen de gediplomeerden vervolgens worden ingezet bij de Spirit jeugdopleiding.

Ook gediplomeerde jeugdtrainer worden bij SC Spirit ’30?

We vinden het belangrijk dat de Spirit jeugdspelers structureel betere voetballers worden als individu. Niet met gewone trainingen, maar trainingen die erop gericht zijn om onze jeugd individueel technischer, fysiek en mentaal beter te maken. Hierin zullen de jeugdtrainers dan ook extra op worden geschoold. Dus ook het komend seizoen zullen we weer starten met het opleiden van een nieuwe groep jeugdtrainers op het Spiritcomplex. Wil je ook meedoen of meer informatie? Neem dan contact op met Hoofd Jeugdopleiding Ard Aker (tel: 06-38823141).

De TC-Jeugd van SC Spirit ’30.

Deel dit bericht via: