Jan Otsen lid van verdienste
ALV 2019

Een prachtig jaarverslag van Anita, gezonde cijfers van Stef en mooie woorden van Dorien. Kortom er heerste weer een goede spirit tijdens ons jaarlijkse ledenvergadering. Wat wil je ook als voor het achtste jaar op rij, mede door de fantastische inzet van onze vele vrijwilligers, de contributie niet wordt verhoogd.

Maar de mooiste woorden waren toch echt voor één van die vrijwilligers: Jan Otsen. De leden van Spirit stelden voor om Jan te benoemen tot lid van verdienste van onze club. Hier was het bestuur het uiteraard volledig mee eens. En daarom, voor diegene die er gister niet bij waren nog even de mooie woorden over Jan.

Lid van verdienste: Jan Otsen.
Na meer dan 16 jaar in het 1e team van Zwaagdijk gespeeld te hebben kwam Jan in de jaren zestig in het mooie Hoogkarspel wonen. Naast biljarten was voetbal zijn grootste hobby en hij werd dan ook snel lid en vrijwilliger van Spirit ’30. Begonnen bij de senioren (3e team) en eindigend bij de Veteranen (De Dave Boys) speelde hij zelf nog vele jaren.

Naast spelend lid werd Jan ook trainer en coacht bij de jeugd. Ook hoofdgeleider van de C-junioren. Dat betekende toentertijd nog alle zaterdagen bellen en zelf auto’s regelen voor alle teams. Iedere zaterdag ook even bijpraten met de coaches zoals bijvoorbeeld Jan Degeling. Dat gebeurde altijd thuis.
Naast coach, trainer en hoofdgeleider ging Jan ook de terreindiensten verzorgen voor Spirit. Vele jaren draaide hij door de weeks de diensten en uiteraard op zaterdag en zondag. Naast de terreindiensten werd Jan ook de “jonge” consul naast Ig Kunst voor onze club. Iedere zaterdag waren de mannen om 7.00 ’s ochtends present om te keuren, koffie drinken, bellen, weer koffie drinken en om daarna het befaamde telefoonbandje in te spreken.

Ook was Jan de oprichter van het voetballen in de schuur van Jan Ligthart op De Gouw, zeg maar de voorloper van Spirit Zaalvoetbal. Veel senioren weten dit nog te herinneren. Ook is Jan samen met Theo Sanders, Aad Visser en René Windt verantwoordelijk voor het oprichten van het Spirit Gilde. Inmiddels alweer 20 jaar onze grootste sponsor.
Iedere maandag is Jan ook nog eens om 6.15 uur te vinden op ons complex om samen met zijn dochter Regina de kleedkamers schoon te maken. Dit hoopt hij, naast het consul zijn met Koos Vriend en het draaien van terreindiensten nog vele jaren vol te houden.

Wat een veelzijdigheid dus en het doet ons meer dan een genoegen dat Jan door de leden is voorgedragen als lid van Verdienste van onze club en wij steunen deze voordracht dan ook van harte.

Deel dit bericht via: