🔴⚪️🔵

Wij danken JVO (Jeugdvoetbalorganisatie) en Mark de Horn voor de leuke en constructieve samenwerking de afgelopen 7,5 jaar. De organisatie van Mark kwam destijds bij Spirit op verzoek van de Spirit jeugdtrainers die aangaven meer eenheid en structuur in hun trainingen te willen zien met als doel het voetbalplezier bij onze jeugd te verhogen. Leuke oefeningen waarbij onze jeugdspelers zo weinig mogelijk stilstaan en zoveel mogelijk met de bal bezig zijn. Dat was wat we met zijn allen bij Spirit graag wilden zien destijds.

Structuur

Die structuur is er gekomen in de vorm van het Rode Draad Leerplan. Iedere Spirit Jeugdspeler trainde – op zijn/haar niveau – met leuke oefeningen. Zoveel mogelijk aan de bal, zo weinig mogelijk stilstand. Iedere Spirit jeugdtrainer werd gefaciliteerd en begeleid en voorzien van ‘positieve’ feedback. Beginner of gevorderde trainer, iedereen kreeg de mogelijkheid om samen beter te worden. Wij zijn Mark daarvoor zeer erkentelijk.

Rode Draad Leerplan 2.0

Met ingang van het seizoen 2024/2025 is Spirit klaar voor de volgende stap en slaat het ‘Rode-Draad-Vervolg-Pad’ in. De leuke trainingsvormen zullen vanaf dan worden gefaciliteerd door Feeton (platform met voetbaloefenstof en een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5-19 jaar), het structureren van de trainingen zal worden getraind door Pass PLAY (sports coach academy) en de begeleiding op het veld door onze ervaren TC-jeugdleden. Door hier als trainer mee aan de slag te gaan zal het opleidingsniveau en trainingsplezier maar zeker ook het voetbalplezier voor alle jeugdspelers verder toenemen, want ‘t streven bij Spirit blijft dat iedereen (dus ook de beginnende ouder) een goede trainer kan worden.

Ieder jeugdlid van Spirit een leuke gevarieerde en passende voetbaltraining bieden. That’s the Why van Spirit!

Deel dit bericht via: