Beste leden, ouders/verzorgers en supporters,

Zoals reeds in de algemene ledenvergadering is aangegeven zal ook Spirit over gaan naar een contant loze (cashless) kantine. Vanaf 1 januari 2024 zal het daarom definitief niet meer mogelijk zijn om in onze kantine ’t Houg met contant geld te betalen.

Waarom hebben we daarvoor gekozen?

Digitale betalingen verkleinen de kans op fraude doordat er minder cash geld in omloop is en bevordert ook de snelheid waarmee een klant geholpen is. Een contactloze betaling bijvoorbeeld duurt slechts twee seconden, mede omdat de gebruiker geen pincode hoeft in te voeren. Daarnaast is het minder foutgevoelig. Contant geld vraagt om aanzienlijk meer handelingen. Het is een wettelijk betaalmiddel, maar het is toegestaan alleen te kiezen voor pin/contactloos betalen.

Naast de stijgende bankkosten voor contant geld is echter het allerbelangrijkste argument de veiligheid van onze spaarzame vrijwilligers. We willen het veiligheidsrisico dat contant geld met zich meebrengt verkleinen. Door cashless betalen zit er geen contant geld meer in de kassa/kluis en hoeven onze vrijwilligers dus niet meer over straat om geld af te storten met alle risico’s van dien.

Alternatieven

Wij snappen dat het voor een aantal zaken lastig ligt als alleen digitaal kan worden afgerekend zoals bijvoorbeeld kinderen die een zakje snoep willen kopen of teams die graag willen potten bij de nazit. Vandaar dat wij stapsgewijs overgaan om voor deze zaken goede alternatieven te bieden.

Kinderen
Voor kinderen die een snoepje of frisdrank willen kopen blijft het vooralsnog mogelijk om met wat kleingeld van de ouders/verzorgers iets te kopen. In 2024 wordt ouders ook de mogelijkheid geboden om voor hun kinderen een Spirit Twelve Betaalpas aan te schaffen die simpel met een app is op te waarderen. Hiermee kunnen de kinderen dan kleine bedragen digitaal betalen tot een zelf bepaald maximum.

Potten teams
Het potten als team kan met Spirit munten. Deze kunnen aan de bar digitaal worden aangeschaft. In 2024 is het voor teams ook mogelijk om te potten met een Spirit Twelve Betaalpas (de teamkaart). Deze is simpel met een app op te waarderen.
Kortom, afrekenen aan de bar kan dus voortaan op volgende manieren:

1) Met je gewone bankpas (PIN) of betalen via je telefoon;
2) Met munten (digitaal aan te schaffen);
3) Met de Spirit Twelve Betaalpas/teamkaart.

Om het cashless betalen soepel te laten verlopen is tevens speciaal voor ’t Houg een nieuw mobiel Pin apparaat aangeschaft.

We realiseren dat het voor sommigen even wennen zal zijn maar wij hebben er alle vertrouwen in dat het nieuwe systeem goed zal gaan werken. Bij diverse verenigingen in de regio werkt het al prima dus dat zal bij Spirit niet anders zijn.

Met sportieve groet,

Het Bestuur van SC Spirit ‘30

Deel dit bericht via: