Normaal gesproken zet het Spirit bestuur elk jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie drie verschillende vrijwilligers in het zonnetje. Als dank voor hun inzet maar ook als voorbeeld voor het hele grote leger aan vrijwilligers dat SC Spirit ’30 zo bijzonder maakt en die allen worden verwend op de jaarlijkse vrijwilligersavond. Helaas gaat dit jaar, zoals jullie zullen begrijpen, de nieuwjaarsreceptie niet door. Maar dat is natuurlijk geen reden om onze oh zo belangrijke vrijwilligers toch in het (winter) zonnetje te zetten. Kosten nog moeite is gespaard en speciaal uit Lapland (code geel) werd de kerstman overgevlogen om drie vrijwillige kanjers in de donkere dagen voor kerst te laten “shinen”.

Jos Visser
Allereerst bracht de kerstman een bezoek aan Jos Visser. Wie kent Jos niet en wat heeft Jos niet gedaan bij Spirit? Eigenlijk teveel om op te noemen. Zo was Jos kapitein van het elftal dat in 1980 Nederlands Kampioen werd. Was hij hoofdgeleider, trainer en coach bij de jeugd en is hij jaren lid geweest van de technische commissie. Momenteel bestiert Jos -samen met Mieke Bosma- de materiaal commissie en is hij wekelijks te vinden op ons complex als lid van de onderhoudsploeg.

Adrie Schutte
Daarna vertrok de (gemotoriseerde) arrenslee richting Lutjebroek om een bezoekje te brengen aan Adrie Schutte wonende op “het kop end” van Hoogkarspel. Adrie is naast oud speler, oud jeugdcoach inmiddels alweer vele jaren de belangrijke stille kracht achter de succesvolle oud papier coördinatie. Met dank aan zijn strakke planningen en geduld wordt om de twee weken al het oud papier van Hoogkarspel tijdig en efficiënt richting Wognum afgevoerd. Mede hierdoor blijft de contributie zo laag.

Ronald Degeling
Als laatste was Ronald (tarzan) Degeling aan de beurt. Ook weer zo iemand die eigenlijk niet in de picture wil maar super belangrijk is als smeermiddel voor de club. Uiteraard ook oud speler, tot aan de veteranen toe, oud jeugdcoach en tegenwoordig maakt hij vele uren voor de club in onze gezellige kantine ’t Houg als lid van de kantinecommissie. Een overleg of wedstrijd door de weeks? Geen probleem Ronald zorgt voor een warme kantine en een heerlijk bakkie koffie/thee bij de vergaderingen. “d’r wordt wat af teut bij onze club” zal hij wel zeggen.

Alle drie de vrijwilligers kregen een prachtige bos Wit-Rode tulpen, een bon van onze sponsor Bakkerij ’t Broodhuys (handig met de feestdagen voor de deur) en de nieuwe prachtige Spirit jubileumsjaal die speciaal in corona tijd 1,5 meter lang is.

Mannen, namens het bestuur en alle Spirit leden. Ontzettend bedankt voor jullie inzet de afgelopen jaren en we hopen dat jullie dit nog vele jaren -in goede gezondheid- voor onze mooie club willen blijven doen.

Het Spirit Bestuur & Father Christmas

Deel dit bericht via: