🔴⚪🔵
Normaal gesproken zet het Spirit bestuur elk jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie verschillende vrijwilligers in het zonnetje. Als dank voor hun inzet maar ook als voorbeeld voor het hele grote leger aan vrijwilligers dat SC Spirit ’30 zo bijzonder maakt en die allen worden verwend op de jaarlijkse vrijwilligersavond in maart. Helaas gaat dit jaar, zoals jullie zullen begrijpen, de nieuwjaarsreceptie niet door. Maar dat is natuurlijk geen reden om onze o zo belangrijke vrijwilligers toch in het (winter) zonnetje te zetten. Kosten nog moeite zijn gespaard en speciaal uit Lapland (code geel) werd de kerstman overgevlogen om vier vrijwillige kanjers in de donkere dagen voor kerst te laten “shinen”.

Marian Jong
Allereerst bracht de kerstman (met bestuursleden Michel en Gerrit) een bezoek aan Marian Jong aan de Duivenburg waar hij zeer warm werd onthaald door Marian en Piet. “kom er effe in, moeten jullie wat drinken” was gelijk de vraag. Maar ja, wat wil je ook. Marian is al jaren (zeker meer dan 15 jaar) een bekend gezicht achter de bar in onze gezellige kantine ’t Houg. Dat doet ze met heel veel plezier. Na overhandiging van een frisse bos bloemen, een persoonlijke brief van het bestuur en een mooie bon moest de kerstman weer verder. Let niet op de scheve kerstboom op de foto, daar was de kat in gesprongen, aldus top vrijwilligster Marian.

Niek Reus
Daarna vertrok de (gemotoriseerde) arrenslee richting de Dahliastraat om een bezoekje te brengen aan Niek Reus. Niek woont op de mooiste plek van Hoogkarspel want hij kijkt vol uit op het prachtige Spirit complex. Niek is, naast oud speler (o.a. zaterdagteam), ook al weer velen jaren vrijwilliger bij Spirit (net als zijn vader was). Ooit bestuurslid in de zaal en nu al weer heel wat jaren donateurskaarten loper, grensrechter (o.a. bij het eerste) en niet onbelangrijk al weer meer dan 30 jaar scheidsrechter. Kortom ook een echte vrijwilligers topper die actief en fit blijft bij onze nieuwe Walking Voetbal groep.

Chris Stap
Als derde was Chris Stap aan de beurt. Moeder Stap deed “pittug” open en ook aan de Streekweg moesten we natuurlijk gelijk effe binnenkomen. Chris draait, ondanks z’n drukke werkschema en vriendenkring, bij Spirit al vele jaren op de zaterdag zijn terreindiensten. Als oud eerste speler is hij natuurlijk ook geen onbekende bij de club. Tussen de bedrijven door mooi even bijpraten met de “Zwaagdoikse kennissen” zoals Jan Otsen. De bos bloemen ging gelijk door naar moeder Stap (en terecht) en die moest er natuurlijk ook even bij op de foto. Prachtig.

Rob van Buiten
Last but not least werd er aangebeld bij Rob van Buiten. Ons oud bestuurslid en “de bezige bij” van onze club. Rob is al jaren de stille onderhoudskracht van Spirit. Electra, verwarming, beveiliging, internet, alarm, er zijn maar weinig technische zaken bij Spirit waar Rob niet aan heeft gesleuteld. Vooral bij de uitbreiding met lounge en terras was hij de Spin in het web. Ook het Ledverlichting plan komt van zijn hand en tussen de bedrijven door is Rob ook nog even coach geweest van een team. Rob we zijn je veel dank verschuldigd en we hopen dat je nog jaren wilt blijven sleutelen aan onze club.

Alle vier de vrijwilligers kregen een prachtige bos bloemen, een bon en de nieuwe prachtige Spirit jubileumsjaal die speciaal in corona tijd 1,5 meter lang is. Namens het bestuur en alle Spirit leden ontzettend bedankt voor jullie inzet de afgelopen jaren en we hopen dat jullie nog vele jaren -in goede gezondheid- voor onze mooie club iets willen blijven doen.

Het Spirit Bestuur & Father Christmas.

 

Deel dit bericht via: