Afgelopen zaterdag ontving Spirit ‘GRAPPENHALL SPORTS JUNIORS FC’ uit Engeland om het op te nemen tegen JO15. Onze Engelse gasten uit Warrington, gelegen tussen Liverpool en Manchester, waren duidelijk onder de indruk van ons mooie complex. De trainer van GRAPPENHALL SPORTS JUNIORS FC noemde het zelfs een voorrecht om op zo’n mooi veld te spelen. Op dit soort momenten besef je weer wat voor een prachtige voetbalvereniging Spirit is.

In het veld waren de spelers van GRAPPENHALL SPORTS JUNIORS FC allerminst onder de indruk. Terwijl Spirit nog nagenoot van de volksliederen waren het de gasten die direct na het eerste fluitsignaal vol ten aanval gingen. Gelukkig wist de Spirit Goalie in deze fase de schade beperkt te houden door een paar mooie reddingen. Echter er kon niet voorkomen worden dat er een 0-2 op het scorebord stond.
Langzamerhand wist Spirit beter in de wedstrijd te komen. Echter het waren toch weer onze Engelse gasten, die met verzorgd voetbal en volop strijd, op een 0-3 voorsprong kwamen. Maar Spirit gaf niet op en het was een fantastische vrije trap (vanaf een metertje of 30) die de 1-3 betekende. Het publiek was in extase en ging nog eens goed achter de ploeg staan.

De scheidsrechter, van het verder foutloos optredende arbitrale trio team Bakker, Konijn Noordeloos wees resoluut naar de stip na een overtreding in de 16: 2-3 met nog een paar minuten te spelen. Spirit ging nog vol voor de overwinning maar kwam nog goed weg toen GRAPPENHALL SPORTS JUNIORS FC de bal op de lat poeierde. Eindsignaal en deze mooie interland eindigde in een mooie 2-3 overwinning voor onze gasten.
Dankzij weer vele vrijwilligers konden alle spelers en begeleiding van beide teams genieten van een lekker broodje. Wat rest is het nagenieten en de mooie foto’s van deze bijzondere wedstrijd.

Deel dit bericht via: