Vandaag werd (bijna) 90 jaar voetbalhistorie in Hoogkarspel samengevat door het hijsen van drie nieuwe vlaggen. De vlaggen van RKVV Wit-Rood, HEO (Hoogkarspel & Omstreken) en Sportclub Spirit ’30 werden door onze onderhoudscommissie gehesen als voorbereiding op het komende jubileumseizoen.

Spirit heeft altijd een unieke plek binnen onze dorpsgemeenschap gehad. Al in 1924 werd er voor het eerst gevoetbald in Hoogkarspel onder de naam HVV de Zwaluwen maar als officiële oprichtingsdatum van SC Spirit ’30 wordt echter 30 november 1930 aangehouden, omdat toen de RKVV Wit-Rood werd opgericht. Na een fusie in 1968 ontstond SC Spirit ’30 en vanaf dat jaar werd er gespeeld in het Wit Rood met HEO blauwe kousen en het HEO blauwe Spirit logo op de linkerborst.

Het komende seizoen zullen we, als de corona maatregelen het toelaten, veelvuldig stil staan bij dit jubileum. Wij zijn trots dat er spontaan mensen opstaan om in de jubileumcommissie te stappen en er zorg voor dragen dat 90 jaar Spirit niet onopgemerkt voorbij gaat. Zo zijn in het weekend van 27, 28 en 29 november 2020 alle Spirit teams vrij en vinden er de nodige festiviteiten plaats.

Wij wensen iedereen een mooi jubileumjaar toe en zorg dat je er bij bent als er wat te vieren valt want jij en Spirit verdienen het.

Het Spirit bestuur

Deel dit bericht via: