🔴⚪️🔵
Organisator van het eerste uur, Frank Groot heeft het stokje overgedragen aan de gebroeders Daan en Huub de Boer. Maar liefst 15 jaar lang heeft Frank dit prachtige toernooi georganiseerd en gecoördineerd. In de eerste jaren samen Alfred Duijn, later o.a. met Pieter Laan en Mike Onneweer. Grote klasse natuurlijk. Spirit is Frank daar heel dankbaar voor en is tevens blij dat de continuïteit van dit leuke evenement met Daan & Huub gewaarborgd blijft. Wij wensen hen heel veel succes.

De opening van de kermis

Voor velen is het voetvolleytoernooi bij Spirit dé opening van de kermis in Hoogkarspel. Eerst lekker actief bezig zijn en jezelf daarna onderdompelen in de altijd gezellige nazit. Het concept is in 2008 ontwikkeld door Frank Groot en Alfred Duijn onder het motto: groeien in onderlinge verbondenheid. Dat het zo’n succesnummer zou worden konden Frank en Alfred ook niet voorzien. Nu is de Spirit Voetvolley niet meer weg te denken op de jaarlijkse evenementen kalender. Op woensdag 17 mei 2023 gaan vanaf 17.30 uur de eerste poulewedstrijden van start.

Veel handjes

Daan en Huub kunnen terugvallen op een gedegen team voor wat de organisatie betreft. De groenploeg bouwt overdag de velden op en trekt de lijnen en daarnaast is moeder Dorien gelukkig ook niet ver uit de buurt. Zij zal, net als de vorige edities, de presentatie weer voor haar rekening nemen.

Gedrevenheid

Bij het voetvolleytoernooi gaan sportiviteit en gezelligheid hand in hand. Meedoen is belangrijker dan winnen maar dat geldt niet voor iedereen. Er zijn fanatieke teams bij en dat is helemaal prima. Neem het team van de ex-profs Mathieu Boots en Rick Hooiboer uit Venhuizen. Die willen het toernooi absoluut winnen. Die gedrevenheid spat ervan af, prachtig om te zien. Helaas waren zij vorige jaar te laat met inschrijven en konden zij hun titel niet verdedigen. Er zijn veertig plekken in het hoofdtoernooi en vol is vol. Belangrijk dus dat je je team op tijd opgeeft. Dat kan door een app te sturen naar Huub de Boer, tel. 06-18994746. Na 1 dag was de helft van de inschrijvingen al vol dus…. wacht niet te lang.

Latjetrap

Er zijn acht poules van ieder vijf teams. Hiernaast zijn er aparte poules voor vrouwen en voor veteranenteams. Tegen betaling van twee drinkmunten kan iedereen ook meedoen met latjetrap. De winnaar pakt de beker en de helft van de inleg. Nog even een mooi stukje historie uit Frank zijn tijd. Historisch was het jaar 2009. Frank de Boer stond in de finale tegen Carlo Heilig. Je raadt het al: Carlo wist te winnen! Hij is er nog steeds apetrots op, en terecht.’

Het belooft ook dit jaar weer een mooie editie te worden die je zeker niet mag missen.

Deel dit bericht via: