🔴⚪️🔵

Vandaag bereikte ons het verdrietige bericht dat onze oud eerste keeper Aad Hof op 75 jarige leeftijd is overleden.

Aad was de sluitpost van het legendarische eerste team dat in 1980 kampioen werd in Den Helder en daarna in Zeist het Nederlands afdelingskampioenschap binnenhaalde. Spirit werd destijds gesteund door maar liefst zes bussen vol met supporters. Het werd een gedenkwaardig toernooi waarbij Theo Ligthart alle goals maakte en Aad – op één wedstrijd na – de nul wist te behouden. Die combi zorgde voor een legendarisch Spirit moment dat nog steeds in menig Spiritsupporters geheugen gegrift staat. In 1984, het jaar nadat Aad was gestopt bij het eerste werd hij ook kampioen met Heren 3. Zij wonnen drie beslissingswedstrijden en in de laatste hield Aad ‘uiteraard’ weer de nul.

Naast Spirit heeft Aad ook in het eerste van VVW uit Wervershoof gekeept. In het seizoen 1975/1976 maakte hij de overstap van Wervershoof naar Hoogkarspel. Het toeval wil dat beide teams komende zondag in de West-Friese derby tegenover elkaar staan. In de minuut stilte voorafgaand aan ’t duel eerst ‘zij aan zij’ om Aad te gedenken.

Wij danken Aad voor alle prachtige voetbalherinneringen en namens Spirit wensen wij Marianne, kinderen, kleinkinderen en de naaste familie en bekenden van Aad heel veel sterkte toe de komende tijd.

Het Spirit Bestuur

Deel dit bericht via: