🔴⚪️🔵
𝗦𝗮𝗺𝗲𝗻 𝗱𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗮𝗺 𝘃𝗼𝗼𝗿𝘂𝗶𝘁

Het coöperatiefonds van de Rabobank steunt onze club SC Spirit ‘30 met de verduurzaming en afgelopen week ontving onze penningmeester Stef Visser hiervoor van Rabobank MKB-adviseur Herman Meijer een prachtige cheque van maar liefst € 10.000. Een prachtig gebaar.
Rabobank West-Friesland is een coöperatieve bank met een missie. Samen met klanten, leden en partners zet de bank zich in voor een sterkere leefomgeving en voor de aanpak van de grote maatschappelijke uitdagingen van nu. Met als uitgangspunt dat samen meer bereikt wordt dan alleen. Initiatieven hiertoe komen in aanmerking voor een bijdrage uit het coöperatief dividend van de bank.

𝗩𝗲𝗿𝗹𝗮𝗴𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲𝗿𝗲𝗸𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴

Met deze gift komt de verwezenlijking van ons duurzaamheidsplan (SC Spirit ‘30 van het gas af) weer een stapje dichterbij. Door het verder verduurzamen van de accommodatie verlaagt SC Spirit ’30 de energierekening en CO2 uitgave. SC Spirit ’30 is bezig om samen met het Streekbad te verduurzamen en moet hiervoor o.a. de 30 jaar oude radiatoren in onze kantine ’t Houg vervangen voor nieuwe -laag temperatuur radiatoren (LTV) – die veel minder energie verbruiken. Bij deze dure investering is de bijdrage van de Rabobank uiteraard meer dan welkom.

𝗩𝗲𝗿𝗱𝗲𝗿 𝘃𝗲𝗿𝗱𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗺𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗮𝗰𝗰𝗼𝗺𝗺𝗼𝗱𝗮𝘁𝗶𝗲

SC Spirit ’30 heeft de afgelopen jaren al fors geïnvesteerd in het verduurzamen van de accommodatie. In 2015 zijn de kleedkamers verbouwd en douches aangepakt, er zijn zonnepanelen geplaatst op het ballenhok en in 2018 is de verlichting van de velden voorzien van ledlampen. Bij al deze projecten is duurzaamheid een belangrijk aspect geweest. De volgende stap is het verder verlagen van de energie uitgaven. Dit zal komende zomer vorm krijgen. We hopen dat we hiermee als voetbalclub, naast een voorbeeld voor onze samenleving, ook onze energiekosten laag en stabiel kunnen krijgen hetgeen uiteraard onze leden en het sporten in Hoogkarspel ten goede komt.

Wij en de volgende generatie Spirit-leden willen de Rabobank en haar leden bedanken voor het toekennen van deze mooie cheque.

Het bestuur van SC Spirit ‘30
𝘍𝘰𝘵𝘰: 𝘎𝘦𝘳𝘳𝘪𝘵 𝘚𝘭𝘢𝘨𝘵𝘦𝘳

Deel dit bericht via: