ALKMAAR- Spirit ’30 is een nieuwe partner van de AZ Voetbalschool. Vertegenwoordigers van de amateurclub uit Hoogkarspel ondertekenden in het AFAS Stadion de verbintenis met AZ.

De AZ Voetbalschool is een samenwerking tussen AZ en amateurverenigingen in de regio. Door kennis te delen wordt het voetbalniveau in Noord-Holland en daarbuiten gezamenlijk naar een hoger plan getild.

Aker: ‘Direct erg enthousiast’

“We hebben enorm zin in deze samenwerking”, vertelt Ard Aker, Hoofd Jeugdopleiding van Spirit ’30. “We leveren de afgelopen jaren steevast spelers voor de AZ Voetbalschool in de Regio, dus het contact was er al. We wilden aanvankelijk samen met AZ een clinic organiseren voor onze jeugdtrainers en tijdens die gesprekken kwam de samenwerking ter sprake. Daar waren we direct erg enthousiast over.”

Talentopleiding

Het complex van Spirit ’30 is in mei één van de locaties van de AZ Selectiedagen. Van de clinic is – mede door de coronacrisis – tot op heden nog niets gekomen. “Maar dat gaan we binnenkort weer oppakken. Onze trainers gaan kijken bij een training in de AZ Jeugdopleiding, met als doel die principes ook bij onze club te gebruiken. Ook wij willen onze talenten zo goed mogelijk opleiden en dat kunnen we doen door hen betere trainingen aan te bieden.”

Aanmelden

Is uw vereniging nog geen lid van de AZ Voetbalschool en heeft u interesse in deelname? Of wilt u meer informatie over de AZ Voetbalschool? Kijk dan op AZ.nl/Voetbalschool of mail naar voetbalschool@az.nl.

Foto’s: Ed van de Pol / edvandepol.nl

Deel dit bericht via: