“Zoek een plaatsje in de zon”, een regel uit het clublied van die mooie club uit Rotterdam. Die regel was vandaag zeker van toepassing bij de wedstrijd Spirit – Assendelft. In tegenstelling tot 2 weken terug was het vandaag goed toeven op ons complex. Met name aan de oostkant van het veld profiteerden de supporters het meest van de voorjaarszon. En ook op het terras waren dit jaar voor het eerst meerdere supporters te vinden.

Ook voormalig kantinemedewerker Cees Slagter stond vandaag langs de lijn. “Lange tijd niet gezien bij Spirit, Cees!”. “Ja, mooi weer. Moest maar weer eens bij m’n cluppie kijken….”.

Met een punt meer stond Assendelft een plek hoger dan Spirit. Bij winst zou Spirit de tegenstander dus voorbij gaan in de competitie. In de 2e minuut al stuitte Jordi op de keeper. De vroege voorsprong kwam er niet. En na 7 minuten maakte Arjan z’n enige fout in de wedstrijd: zijn pass in de voeten van Assendelft werd niet afgestraft en Spirit ontsnapte aan een achterstand.

Jan bleek ook vandaag goed op dreef. Hij liet zich voor het eerst gelden toen hij de bal in de benedenhoek tot corner wist te verwerken. De voorsprong kwam na bijna 20 minuten spelen. Een mooi opgezette aanval ging hieraan vooraf. Jordi, op aangeven van Lennart, kwam 1 op 1 voor de keeper en met een schuiver langs de paal tekende hij voor de 1-0. Een typische “spitsengoal”, aldus onze wethouder van Sport.

De goede eerste helft werd in de tweede voortgezet. Vlak na rust werd de voorsprong verdubbeld door opnieuw Jordi. Hij slalomde door de verdediging en met een listig balletje wist hij de keeper te passeren. Spirit leek het daarna ietsje rustiger aan te doen, kwam verder niet in de problemen en kreeg in de laatste fase nog enkele goede mogelijkheden op de 3-0. Allereerst Cees. Zijn lob ging via bovenkant lat over de achterlijn. En volgens Jordi was het wel écht wel een penalty, toen hij in de 16 door twee verdedigers werd tegengehouden. Een goal zou zijn (eerste?) hattrick betekenen, en tevens een mooi cadeau op zijn verjaardag.

Spirit wint opnieuw. De goede reeks wordt voortgezet. Sinds de eclatante nederlaag bij Spartanen werd er niet meer verloren. Komend weekend heeft Spirit vrij en op 7 april speelt zij opnieuw een thuiswedstrijd, tegen laagvlieger vv Schoten, die op dit moment de laatste plek bezet.

De Minuut ging naar Jan Neuvel. Ja, inderdaad, de vader van. En kijk voor de foto’s van Fred in ons fotoboek.

Tenslotte: gebleken is dat Victor vorige week inderdaad een lelijke sleutelbeen blessure heeft opgelopen in de wedstrijd tegen Zouaven. Komende maandag zou de operatie zijn. Heel Spirit hoopt natuurlijk op een goede afloop en een spoedig herstel.

SC Spirit’30 – vv Assendelt: 2 – 0

’18: 1 – 0    Jordi Klompe
’51: 2 – 0    Jordi Klompe

Deel dit bericht via: