Net als vorige week zondag was het weer “paraplu” weer. Hufterig koud ook. De die-hard supporters die elke week achter het vijandelijk doel staan capituleerden na een half uur en kozen de bescherming op van de oude kleedkamers. Uit de wind en deels uit de regen.

Toen stond het al 1-0 voor Spirit. Tegen KFC. In de beginfase leek het er echter niet op dat Spirit vandaag 3 punten zou pakken, laat staan een goal maken. Het balbezit was voor KFC, de bal ging rond en Spirit liep er achteraan. De spitsen werden niet bereikt, de verdedigers moesten aan de bak.

Uit het niets en tegen de verhouding in viel dus de 1-0. Roel werd de diepte ingestuurd en op snelheid was hij eerder bij de bal dan zijn tegenstander. Zo snel dat er nog niemand voor de goal stond. Dan maar op eigen kracht. Met een schuiver die bij de 2e paal binnen viel liet hij de keeper verbouwereerd achter. Glijdend en met een oerkreet liet Roel iedereen weten dat ie gescoord had.

Ongeloof ook bij de andere KFC spelers. Hoe kon dit gebeuren. Voordat zij hier achter kwamen lag de bal opnieuw achter hun keeper. Jordi kopte knap raak.

En wat KFC ook probeerde, zij kwamen niet door de stugge verdediging heen en als dat al een keer gebeurde stond onze keep in de weg. Op slag van rust werd het nog erger voor hen en nog mooier voor Spirit. Een prachtige omhaal van opnieuw Jordi die in de kruising verdween: 3-0.

De 2e helft bracht geen verandering in de stand. Spirit was nauwelijks voorin te vinden en waarom zouden zij? Zij consolideerde de 3-0 voorsprong en met een beter doelsaldo dan Spartanen staat Spirit nu fier op kop in 2A.

De foto’s in het fotoboek Spirit – KFC zijn van Gerrit. De Spiritminuut is gewonnen door Edwin Windt. Volgende week: ZAP – Spirit. Tot dan!

SC Spirit’30 – KFC: 3 – 0
’28: 1 -0 Roel Botman
’33; 2 – 0 Jordi Klompe
’44: 3 – 0 Jordi Klompe

Deel dit bericht via: