Spirit en JVO (Jeugdvoetbalopleiding) verlengen hun samenwerking

Elke Spirit jeugdvoetballer heeft recht op goede training en begeleiding. Met dat uitgangspunt zijn Spirit en de JVO een intensieve samenwerking aangegaan. En met succes. Vanaf het seizoen 2018/2019 wordt er innig samengewerkt. Middels de rode draad trainingen is er structuur aangebracht in alle trainingen en worden door álle jeugdspelers, van laag naar hoog, jongens én meisjes, alle belangrijk facetten van het voetbalspel getraind. Vandaar dat dit mooie samenwerkingsverband ook het komende seizoen 2021/2022 een vervolg krijgt.

Verbetering

Hiermee zet SC Spirit 30 de ingeslagen weg voort ter verbetering van de jeugdopleiding. Want iedere Spirit-jeugdspeler verdient een goede opleiding door goede trainers en ongeveer evenveel trainingsuren. Een late ontwikkeling van een Spirit speler mag een mooie carrière nooit in de weg staan. Zeker niet nu uit onderzoek is gebleken dat vele, op jonge leeftijd geselecteerde spelertjes, zelden het eindstation (senioren) halen. Vandaar dat de focus van de Spirit jeugdopleiding al enkele jaren ligt op het beter maken van alle spelers (selectie en breedte) zodat niemand verloren gaat. Dat is de doelstelling en met de recente mooie voorbeelden bij Oranje (Wout & Denzel) helemaal passend in deze tijd. Daarnaast stromen er dit jaar maar liefst 8 jeugdspelers vanuit de JO19 door naar de Spirit heren selectie. Een record aantal en ruim voldoende om onze doelstelling (3 spelers per seizoen) te behalen. Ook bij de vrouwen is sprake van voldoende doorstroom. Mooie voorbeelden die aantonen dat de ingeslagen koers van de Spirit Jeugdopleiding zijn vruchten afwerpt.

Focus

De focus van de nieuwe samenwerking gaat nog meer op de onder- en middenbouw. Naast dat iedere nieuwe trainer/ouder een 3 daagse cursus wordt aangeboden krijgt iedere Spirit- trainer/coach en coördinator ook weer de volledige ondersteuning van JVO (feedback op training/coaching, demonstratie trainingen). Er vindt een jaarlijkse opfris cursus plaats, een jaarlijkse clinic voor de doelgroepen mini’s en meisjes en de focus zal nog meer worden gericht op de gezamenlijke (carrousel) trainingen. Omdat trainingsoefeningen klaar staan en kinderen in groepjes doordraaien is er minimaal tijdsverlies en maximaal balcontact voor de kinderen. Een bijkomend voordeel is dat ook de ouders zonder voetbalachtergrond hierdoor gelijk kunnen meedraaien in het rode draad leerplan.

Enthousiasme

Kortom, het Spirit raamwerk staat. Het enige wat we nu nog nodig hebben is extra enthousiasme. Ben jij een enthousiast persoon en lijkt het je leuk om dit op onze jeugdleden over te brengen? Meld je dan aan (via: tcjeugd@spirit30.nl) want door deze samenwerking zal onze jeugd van jouw enthousiasme maximaal profiteren.

De TC jeugd van SC Spirit ’30 en Jeugdvoetbalopleiding.

Deel dit bericht via: