Spirit en JVO (Jeugdvoetbalopleiding) verlengen hun samenwerking

Elke Spirit jeugdvoetballer heeft recht op goede training en begeleiding. Met dat uitgangspunt zijn Spirit en de JVO vier seizoenen geleden een intensieve samenwerking aangegaan. Middels de rode draad trainingen is er structuur aangebracht en worden door álle jeugdspelers, van laag naar hoog, jongens én meisjes, structureel de belangrijkste facetten van het voetbalspel getraind. En met succes. Vandaar dat dit mooie samenwerkingsverband ook de komende twee seizoenen een vervolg krijgt. Hiervoor is gisteravond door Mark de Horn (JVO), Ard Aker (HJO) en Michel Reus (bestuurslid TZ) een nieuw samenwerkingscontract getekend.

Verbetering

Hiermee zet SC Spirit 30 de ingeslagen weg voort ter verbetering van de jeugdopleiding. Want iedere Spirit jeugdspeler verdient een goede opleiding door goede trainers en ongeveer evenveel trainingsuren. Een late ontwikkeling van een Spirit speler mag een mooie carrière nooit in de weg staan. Zeker niet nu uit onderzoek is gebleken dat vele, op jonge leeftijd geselecteerde spelertjes, zelden het eindstation (senioren) halen. Vandaar dat de focus van de Spirit jeugdopleiding al enkele jaren ligt op het beter maken van alle spelers (selectie en breedte) zodat niemand verloren gaat. Dat is de doelstelling die ook past bij de nieuwste inzichten van de KNVB.

Focus

De focus van de nieuwe samenwerking gaat nog meer op de onder- en middenbouw en het opleiden van eigen jeugdtrainers. Hiervoor is speciaal de Spirit Voetbalschool opgericht. Naast dat iedere nieuwe trainer/ouder een 3 daagse cursus wordt aangeboden krijgt iedere Spirit- trainer/coach en coördinator ook weer de volledige ondersteuning van JVO (feedback op training/coaching, demonstratie trainingen). Er vindt een jaarlijkse opfris cursus plaats, een jaarlijkse clinic voor de doelgroepen mini’s en meisjes en de focus zal nog meer worden gericht op de gezamenlijke (carrousel) trainingen. Omdat trainingsoefeningen klaar staan en kinderen in groepjes doordraaien is er minimaal tijdsverlies en maximaal balcontact voor de kinderen. Een bijkomend voordeel is dat ook de ouders zonder voetbalachtergrond hierdoor gelijk kunnen meedraaien in het rode draad leerplan.

Enthousiasme

Kortom, het Spirit raamwerk staat. Het enige wat we nu nog nodig hebben is extra enthousiasme. Ben jij een enthousiast persoon en lijkt het je leuk om dit op onze jeugdleden over te brengen? Meld je dan aan (via: tcjeugd@spirit30.nl) want door deze samenwerking zal onze jeugd van jouw enthousiasme maximaal profiteren.

De TC jeugd van SC Spirit ’30 en Jeugdvoetbalopleiding.

Deel dit bericht via: