Met droefenis hebben wij kennis genomen van het overlijden van voormalig Spirit eerste speler Evert Baas. Evert speelde van zijn 17e tot zijn 30e jaar meer dan 500 wedstrijden in het eerste team van Spirit en aan het einde van zijn actieve voetbalcarrière ook nog vele wedstrijden in het tweede- en derde team.

Naast voetballer is Evert ook op diverse andere terreinen actief geweest voor Spirit. Zo was hij jarenlang coach van Spirit 2/3 en maakte hij zich verdienstelijk als vrijwilliger in de groenploeg samen met o.a. Hans de Lange en Jan Molenaar. De bekende groene racefiets van Evert zal wat een uren geparkeerd hebben gestaan in de fietsenstalling aan de Sportlaan bij Spirit.

De laatste jaren woonde Evert op Het Landje pal achter zijn ouderlijk huis aan de Streekweg. Elke ochtend werd hij wakker met het zicht op de watertoren. Ook al ging de gezondheid van Evert de laatste jaren wat achteruit hij sloeg geen thuiswedstrijd van Spirit 1 over. Weer of geen weer Evert zat als één van de eerste supporters “klaar voor de strijd” in de tribune. We herinneren Evert ook als trouw Spirit Gilde lid die geen Gilde-avond oversloeg. Een prachtmens, een échte Spiritman en een enthousiaste vrijwilliger die veel voor Spirit heeft betekend is heengegaan.

We wensen de familie Baas en ieder die hem lief had heel veel sterkte toe met dit verlies.

Het bestuur van SC Spirit ‘30

Deel dit bericht via: