Eindelijk… we gaan weer voetballen!

In het weekend van 4/5 september 2021 gaat de bal ook bij Spirit weer rollen en wordt gestart met het bekervoetbal. Enkele jaren geleden heeft de KNVB besloten om het bekerjeugdvoetbal te koppelen aan de Zwaluwen Jeugd Actie en sinds die tijd gaat het jeugdbekervoetbal verder als: DE ZWALUWEN JEUGDBEKER

Wat is en wat doet de Zwaluwen Jeugd Actie?

Het motto van de Zwaluwen Jeugd Actie voor het komende bekerseizoen is: “onze jeugd voetbalt voor jongeren met een beperking”. En omdat te realiseren dragen wij als SC Spirit ’30 natuurlijk graag “al voetballend” ons steentje bij. Want ook wij willen dat iedereen kan genieten van voetbal en het verenigingsleven. Zeker ook kinderen met een beperking. Ook wij al club hebben dankzij de Zwaluwen Jeugd Actie onze kantine ‘t Houg rolstoelvriendelijk kunnen maken en leggen momenteel een multifunctioneel boardingveld aan waarop meerdere doelgroepen uit ons dorp kunnen genieten van al het leuke dat voetbal heeft te bieden. Sport verbindt iedereen.

KNVB Zwaluwen Jeugd Bekertoernooi.

De bijna 500.000 jeugdspelers die ieder voetbalseizoen meedoen aan het KNVB Zwaluwen Jeugd Bekertoernooi, voetballen voor de Zwaluwen Jeugd Actie. Ze komen hiermee in actie voor hun leeftijdgenoten met een beperking en vormen samen het grootste sportieve goede doelen team van Nederland! De deelnemende teams doneren via de KNVB een deel van het inschrijfgeld aan de Zwaluwen Jeugd Actie.

Meer dan 6 miljoen euro.

De Zwaluwen Jeugd Actie is al in 1960 gestart en bij de meeste senioren bekend door het Zwaluwen vaantje. In de afgelopen 60 jaar hebben meer dan 12 miljoen jeugdvoetballers en jeugdvoetbalsters meegedaan en voetbalden zij meer dan ruim 6 miljoen euro bij elkaar voor jongeren met een spierziekte of een andere beperking. En daar zijn we ontzettend trots op!

Voetbal voor iedereen.

De Zwaluwen Jeugd Actie wil dat iedereen kan genieten van voetbal en het verenigingsleven. Ook kinderen met een beperking! Daarom is een deel van de opbrengst van de actie beschikbaar voor subsidieaanvragen vanuit voetbalverenigingen. Clubs kunnen een bijdrage vragen voor bijvoorbeeld het rolstoeltoegankelijk maken van de accommodatie, spelmateriaal voor G-voetbal, een opleiding voor trainers voor het begeleiden van jongeren met een beperking of het organiseren van een voetbalclinic.

Subsidieaanvraag voor voetbalclubs.

Amateur voetbalverenigingen die deelnemen aan de Zwaluwen Jeugd Actie kunnen een subsidieaanvraag indienen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het rolstoeltoegankelijk maken van de accommodatie, een samenwerking met een instelling in de buurt of een leuke (voetbal)dag voor kinderen met een beperking. Heeft jouw vereniging een goede relatie en een nauwe samenwerking met een school voor speciaal onderwijs in uw omgeving? Misschien is een aantal scholieren al binnen jouw G-team actief? Voor het organiseren van een Clinic voor jongeren met een beperking stelt de Zwaluwen Jeugd Actie het hele jaar middelen ter beschikking. Meer weten? Ga naar https://www.zwaluwenjeugdactie.nl/bezorg-jongeren-met-een-beperking-een-geweldige-voetbaldag/

Passend voetbal & de KNVB.

Jaarlijks steunt de Zwaluwen Jeugd Actie één of meer projecten passend voetbal van de KNVB.

Onderzoek naar spierziekten.

Een deel van de opbrengst van de Zwaluwen Jeugd Actie is beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. Het Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren doen onderzoek naar de oorzaak en behandeling van spierziekten. Er zijn in Nederland meer dan 20.000 jongeren met een spierziekte.

Campagnedag Zwaluwen Jeugd Actie.

Onze vereniging organiseert op 18 september de Zwaluwen Jeugd Actie campagnedag. De KNVB plant op deze dag extra bekerwedstrijden voor de jeugd in en vrijwilligers van zowel de vereniging en Zwaluwen Jeugd Actie organiseren extra activiteiten op die dag.

Onze ambassadeurs.

Jackie Groenen: Speelster van het Nederlands vrouwen team en spelend bij Manchester United.
Jordens Peters: Voorheen speler en aanvoerder bij Willem II.
Allard Lindhout: KNVB- en Internationaal scheidsrechter.

Geniet van de komende bekerwedstrijden. Samen meer voetbal mogelijk maken. Daar gaan we voor!

Deel dit bericht via: