🔴⚪🔵

Daar waar het in Bloemendaal met 10 man in de laatste seconden nog mis ging lukte het dit keer wel. Spirit wist een verdiend gelijkspel over de streep te trekken.

Verdiend op basis van de de 2e helft. Toen werd er geknokt op het hobbelige grasveld in Medemblik. Dat gebeurde in de 1e helft niet. Toen was FC Medemblik de betere ploeg en bleef de schade, door goed keeperswerk van Mike Hoffer en wat geluk, beperkt tot slechts één doelpunt. Behoudens een goede vrije trap van Joost Neuvel creëerde Spirit ook nauwelijks kansen. De ruststand was dan ook 1-0.

De 2e heft verliep aanzienlijk beter. Zelfs toen Spirit een unieke kans op de gelijkmaker liet liggen (gemiste penalty Rob Reus) bleef het hard werken en kwamen er meerdere kansen. De invallers Twan Grooteman, Roel en Roy Botman deden het goed en zorgden voor nog meer dreiging. De gelijkmaker van Roy was een prachtig uitgespeeld doelpunt. In de laatste minuten werd het nog even spannend toen Job Reus geblesseerd uitviel (enkel) en Spirit niet meer kon wisselen maar het verdiende punt kwam niet meer in gevaar.

Volgende week thuis de derby tegen Westfriezen. Met dezelfde werklust zoals vandaag in de 2e helft liggen ook in die match weer kansen om punten te pakken…

Deel dit bericht via: