Van onze reporter….
In een zonnig Den Helder (de kleppetten moesten op) werden vanmiddag de punten gelijkmatig verdeeld. Ieder één na een gelijke één. De eerste heft was Spirit de bovenliggende partij en had in de beginfase niet veel te duchten van een matig FC den Helder. Spirit maakte goed gebruik van de ruimtes die achter de verdediging bij Den Helder lagen en zeker ook van de extra ruimte die er vanwege het grote veld (maximale afmeting) was. Roel en Luc kwamen om beurten gevaarlijk door en dat resulteerde dan ook al snel in de openingsgoal van Roel. Zijn inzet werd van richting veranderd door de tegenstander maar “who cares”. De 0-1 was een feit. Na een afgekeurde goal van Den Helder nam Spirit het heft weer in handen en domineerde feitelijk de rest van de eerst helft. Er werd goed gecombineerd en het was een wonder (de inzet van Luc, Roel en Joost Koenis werden door Den Helder van de lijn gehaald) dat Spirit niet met een 0-2 of zelfs 0-3 voorsprong ging rusten. Domper was wel het geblesseerd uitvallen van Arjen die al weken goed staat te voetballen. Hij werd vervangen door Stef Bakker. Stef zijn eerste minuten weer na een lange blessure periode. Stef viel goed in, deed wat hij moest doen en was, ondanks het ontbreken van wedstrijdritme, met zijn kopballen gelijk weer als vanouds gevaarlijk bij de dode spelmomenten voorin.

In de rust (0-1) kwam het Spirit bestuur, net als uit bij Assendelft (Guus Sarelse), ook nu weer een oude bekende tegen. Met oud eerste trainer Hans van der Neut en zijn vrouw werd een heerlijk bakkie koffie gedronken en gesproken over de Spirit tijden van weleer.

Na de rust een totaal ander beeld. De eerst twintig minuten kwam Spirit niet meer in het stuk voor en het was aan keeper Mike te danken dat we nog steeds op voorsprong stonden. Rob werd gewisseld voor Mats. Spirit kwam maar niet onder de druk uit tot opeens in de 70e minuut door goed doorzetten en dito voorzetten van Roel opeens een grote voor Jordi kwam om de 0-2 binnen te schieten. Helaas voor alle meegereisde reigersupporters ging de bal, voor open doel, vlak over. Direct daarna kreeg Luc nog een kans in counter maar zijn halve lob belande net naast het doel. Moegespeeld van de vele rushes werd Luc vervangen door Niek en bijna op datzelfde moment maakte Den Helder de gelijkmaker. Een prachtig uitgespeeld doelpunt waarop niets viel af te dingen. Het vreemde was dat Spirit juist na de gelijkmaker weer opveerde en weer ten aanval trok. Zeker toen Den Helder in de slotminuten met een man minder kwam te staan na een rode kaart. In de slotfase was Spirit weer de bovenliggende partij hetgeen resulteerde in drie a vier goede mogelijkheden. Een prachtige aanval waarbij Joost Reus uit de draai de winnende treffer leek te maken werd door de keeper van Den Helder ternauwernood en katachtig afgeslagen. Het bleef zodoende spannend tot de laatste (98e) minuut.

Een dik verdiend punt. De winnaar van vandaag was de neutrale toeschouwer want met de kansen over en weer had het ook zomaar 4-4 kunnen zijn. Komende zaterdag spelen de mannen van Hans de bekertopper tegen de zaterdag 1e klasser WV-HEDW. Deze wedstrijd staat gepland om 14.30 uur. Nieuwe ronden, nieuwe kansen en gegarandeerd weer spektakel.

Deel dit bericht via: